Kristen Stewart szeretné felfedezni a női szexualitást

2018. szeptember 07.
Kristen Stewart egy interjúban arról beszélt, a filmek csak testüket felfedező fiatal férfiakat ábrázolnak, míg a női perspektíva szinte teljesen hiányzik. Ígérete szerint első rendezésében ő maga fog irányt mutatni.

A 28 éves színésznő szerint túl sok olyan filmet láttunk már, amiben felnövő férfiak ismerkednek saját testükkel és szexualitásukkal, míg a női főhösök esetében ez tabunak számít. „Minden coming of age történetből, ami egy fiatal lányról szól – még akkor is, ha egyébként végtelenül őszinte – hiányzik a női test felfedezésének élménye. Mintha tartanánk valamitől” – magyarázta Kristen Stewart a francia Mastermind Magazine-nak adott interjújában.

De most ő maga fog fellépni ez ellen első rendezésében, a The Chronology of Waterben, amelyben Lidia Yuknavitch memoárját viszi vászonra. Yuknavitch, aki gyerekkorában szexuális bántalmazás áldozata volt, sérült, gyógyuló, fejlődő szexualitása áll a középpontban az adaptálásra készülő könyvben. Stewart filmje arra is koncentrál majd, hogy éli meg főhőse, hogy férfiakhoz és nőkhöz egyszerre vonzódik.

A színésznő azt mondta, teljesen nyíltan, vurgálisan beszél majd a női szexualitásról, de szerinte ebben nincs semmi „mocskos”.

IndieWire