Tudod már, mit csinálsz a hétvégén?

2018. szeptember 20.
Ha még nincs terved a hétvégére, ajánlunk pár izgalmas programot. Ha már úgyis állítólag beköszönt az ősz, lesz időnk áldozni a kultúra oltárán, vagy elvinni a gyereket egy izgalmas interaktív kiállításra.

Péntek – zenekedvelőknek

Ütős lengyel világzenével kezdhetjük a hétvégén a Müpában. A legismertebb és legnépszerűbb lengyel világzenei formáció az Európai Hidak fesztivál keretein belül szeptember 21-én hívja különleges utazásra a zenekedvelőket.  Erőteljes női ének, különleges hangszerelés, a múlt és a jövő, valamint a keleti és a nyugati világ izgalmas találkozása, amitől a legszkeptikusabb hallgatóság is képes transzba esni – többek között ez jellemzi a Warsaw Village Band zenéjét. A „varsói falusi banda” produkcióiban közös hangra talál a városi és a falusi kultúra, a múlt és a jövő, az archaikus és a modern, valamint a keleti és a nyugati világ. Ott a helyünk!

Szombat – gyerekkel nekiindulóknak

Újabb interaktív kiállítás nyílik szombaton a Vajdahunyadvárban. A Bűvös erdő – Boszorkányos küldetés című kiállítás és játék egy képzeletbeli erdei utazásra, bűvös küldetésre hívja a kicsiket. A mesebeli kaland során a megismerhetik a rejtelmes rengeteget, miközben megtévesztő feladványok, játékos fejtörők és megbűvölt erdőlakók teszik próbára bátorságukat, ügyességüket és érzékeiket. A Mezőgazdasági Múzeumban található programot leginkább 4-5 év feletti gyerekkel ajánljuk, ők már igazán élvezik a kalandokat és a játékot. Ha nem mindjárt a nyitás napján szeretnénk menni, szeptember 22-én, ne izguljunk, van még időnk. A kiállítás november 4-ig látogatható.

Vasárnap – kalandozás a világban

Vasárnap Velencei látképek között barangolhatunk az Intesa Sanpaolo műgyűjteményéből nyíló barokk kamaratárlaton a Magyar Nemzeti Galériában.  Sztárstátuszt kiérdemelt mesterek velencei vedutái – azaz látképei – érkeznek Magyarországra a CIB Bank anyabankjának, az Intesa Sanpaolónak gyűjteményéből. Canaletto (Giovanni Antonio Canal), Francesco Guardi, Hendrik Frans van Lint és Michele Marieschi egy-egy különleges olajképét most először láthatja a magyar nagyközönség. Az Intesa Sanpaolo tizennyolcadik századi utazó kamarakiállítása a Magyar Nemzeti Galériában tekinthető meg 2018. szeptember 18. és október 14. között.

Fotó: Radek Polak, F Exhibition