Különleges hangzásvilág Karosi Júlia koncertjén

2018. október 03.
George Gershwin születésének 120. évfordulójára jelent meg Karosi Júlia legújabb albuma, amelyen a népszerű, jól ismert dalok új, modern, különleges hangzásvilágban hallhatók a fiatal jazz énekesnő előadásában. A lemezbemutató koncert október 3-án 19 órakor kezdődik a Magyar Rádió Márványtermében.

“Egyik legkedvesebb zeneszerzőm, George Gershwin dalai régóta meghatározóak számomra, hiszen rajtuk keresztül kezdtem jazz zenével foglalkozni. Gershwin világa hidat képez a klasszikus zene és a jazz között, s ebben a világban rendkívül otthonosan érzem magam” – vallja Karosi Júlia énekesnő, Love Is Here to Stay – Live at the Liszt Academy címmel állította össze Gershwin-estjét.

Az ősbemutató a Zeneakadémián volt, itt készült az élő lemezfelvétel is, a premiert pedig nagy sikerű koncertek követték szerte az országban. A 2018. szeptember végén megjelent lemezen a legismertebb Gershwin-dallamok mellett (Summertime, The Man I Love, I got rhythm…) helyet kaptak kevésbé ismert, de annál izgalmasabb kompozíciók is (Fascinating Rhythm, Slap That Bass, He loves and she loves…), illetve még magyar szöveggel fölcsendülő dalt is hallhatunk. Így akik jól ismerik az eredeti Gershwin-dalokat, azok számára is tartogat bőven meglepetést az album és a lemezbemutató koncert. A koncerten, ahogy a lemezen is a Karosi Júlia Quartet és az RTQ vonósnégyes zenészei játszanak.

Korábbi interjúnkat az énekesnővel ITT olvashatod el!