Tudod már, mit csinálsz a hétvégén?

2018. október 04.
Nem tudod még, hogy mit csinálj a hétvégén? Van pár jó ötletünk és most elsősorban a zenére fókuszálunk.

Szombat esti muzsika

Vágyak kontra valóság címmel Megyeri Krisztina Operakeresztmetszet című előadását hallgathatjuk meg október 6-án a BMC Könyvtárában. Igazán különleges produkcióra számíthatunk, ugyanis amellet, hogy új és kortárs, női zeneszerző és szövegkönyvíró munkája, amely nőket és fiatalokat érintő aktuális társadalmi problémáról szól egy német író drámáját feldolgozva. www.krisztinamegyeri.com

A leghíresebb ikerpár a Baltikumról

Az ősz leginspirálóbb 17 napja kezdődik október 5-én a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal, amelyen idén is a legjobb kortárs előadók sorakoznak fel. Köztük rengeteg olyan karizmatikus női előadóval. Mi történik, ha egy ikerpár tagjairól kiderül, hogy nemcsak az érdeklődésük közös, hanem még ugyanabban a dologban is tehetségesek? Világhírnévre törnek! Így történt ez az észt Viveli és Vivi Maar testvérpár, azaz a Girls in Pearls esetében is, akik különleges énekhangjuknak köszönhetően a Baltikum egyik legizgalmasabb popzenei formációjának számítanak. Október 6-án az A38 Hajón az ő produkciójuk nyitja azt a rendkívüli izgalmakkal kecsegtető estét, amelyen a Hegyi Dóra (Ohnody) közreműködésével színpadra álló mïus teátrális koncertje és a német Lilly Among Clouds zenéje is magával ragadja majd a közönséget.

Világzene a hétvégére

A világzene legizgalmasabb előadói vonulnak fel a Hangvető és CAFe Budapest közös fesztiválján, a Budapest Ritmo-n az Akvárium Klubban október 5. és 7. között. A háromnapos fesztiválon láthatod többek között az 5 Grammy-díjas Ladysmith Black Mambazo-t, a belga Tcha Limbergert, aki a zenéért tanulta meg szinte anyanyelvi szinten a magyart, a kígyómozgású etiofunk sztárt, Gili Yalót, a tavalyi év legjobb világzenei albumát jegyző Trio da Kalit és sok olyan koncertet, amelyek közül biztosan találsz olyat, amire életed végéig emlékezhetsz.