Tudod már, mit csinálsz a hétvégén?

2018. október 12.
Még nincs terved a hétvégére? Jöhet tánc, színház és a gyereknek is értelmes és egyben izgalmas programot keresel? Van pár jó ötletünk!

Látványszínház

A világhírű Freelusion idén októberben első ízben hazánkban is bemutatkozik. A Britain’s Got Talent, az America’s Got Talent és más versenyek korábbi díjazottjaként megismert Freelusion Dance Company most három előadás erejéig Budapesten is bemutatja új darabját, az Amar, the lighthuntert. A Freelusion Dance Company a világ legtapasztaltabb és legnagyobb 3 dimenziós látvány és tánctársulata, amely Papp Tímea művészeti igazgató vezetésével 2009-ben indult útjára Magyarországon. Azóta 6 kontinensen és több, mint 50 országban bűvölte el közönségét semmihez nem hasonlítható előadásaival. A Freelusion legújabb, külföldön teltházakkal futó előadása, az Amar, the lighthunter egy 75 perces Broadway-stílusú darab a képzelet és a valóság folyamatos átmenetével. Budapesten három alkalommal lépnek fel az Erkel Színházban, október 12-én és 13-án.

Színház a párkapcsolatokról

A Láthatáron Csoport egy 2010 óta működő független színház, ami előzőleg Bohócok a Láthatáron néven létezett. Az évek során a gyerekdaraboktól kezdve az ifjúsági előadásokon keresztül eljutottak a felnőtteknek szóló előadásokig. Én, te, mi – színházi tárlatvezetés a párkapcsolatokról című előadásuk egy részvételi színházi előadás; valójában egy szórakoztató színházi társasjáték a párkapcsolatokról. Magját az alkotók által összegyűjtött tipikus párkapcsolati helyzetek adják, helyszínét pedig egy különleges atmoszférájú belvárosi galéria, a Kugler art Szalon és Galéria. Több lakásszínházi produkció is látható itt, többek között a mienk. Időpontok: 2018. október 12, október 15, november 8, december 7. Helyszín: Kugler Art Szalon és Galéria (1052 Budapest, Sütő u. 2.)

Pizsamaparti kis szuperhősöknek

A játékos tanulást és a tartalmas szórakozást képviselő ottalvós bulikon a gyerekek élményeken keresztül ismerkednek meg az egyes helyszínek témáival – a sorozathoz új helyszínként most a Logischool csatlakozott.  A Da Vinci Logischool Szuperhős Pizsamaparti során a gyerekek egy virtuális szabadulószobában kódfejtéssel, rejtvényekkel foglalkoznak majd, és szuperhős-képzésben is részt vesznek a Da Vinci premiersorozatának segítségével. A Legyek Szuper! sorozatban – mely október 13-án debütál a képernyőn, és ugyanaznap a Szuperhős pizsamapartin – a gyerekek azt vizsgálják, a szuperhősök képességeit hogyan lehet megvalósítani a való életben.