Gasztro- és kultúrkalandok Hajdúszoboszlón

2018. szeptember 29.
Ki gondolná, hogy egy fürdőváros nem elégszik meg csak azzal, hogy magáénak tudhatja Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumát?! Hajdúszoboszló számtalan újítással, nemzetközileg is elismert wellness- és fürdő szolgáltatásokkal, megújult gasztronómiai-, valamint szabadidős kínálattal és folyamatos fejlesztéssel igyekszik megfelelni az egyre összetettebb vendégigénynek.

HAJDÚSZOBOSZLÓ „FOLYÉKONY ARANYA”

Az 1920-as évek ásványolaj- és földgáz keresési hullámának köszönhető, hogy hazánkban számos hévízforrásra bukkantak. Hajdúszoboszló város, mint gyógyhely és üdülőközpont, valamint a hajdúszoboszlói gyógyvíz születésnapja egyaránt 1925 október 26-a, ugyanis ezen a napon tört felszínre, ennek a hangulatos mezővárosnak “folyékony aranya”, a kiváló összetételű gyógyvíz.  Mára a bizonyított gyógyhatások és a folyamatos fejlesztések következtében Hajdúszoboszló nemzetközi szinten is elismert gyógyhellyé vált.

EURÓPA LEGNAGYOBB FÜRDŐKOMPLEXUMA – HUNGAROSPA

Az idén 90. születésnapját ünneplő fürdő nagy utat tett meg míg fövenyfürdőből Európa legnagyobb fürdőkomplexumává vált. A hatalmas vízivilág legfőbb pillérei: a gyógyfürdő, gyógyászat, strand, Aquapark, Aqua-Palace Fedett Élményfürdő. Hajdúszoboszlót méltán emlegetik határainkon innen és túl a reumások Mekkájaként, hiszen a bizonyított gyógyhatású jódos-brómos- hidrogénkarbonátos gyógyvíz kitűnően alkalmas többek között különböző mozgásszervi betegségek, nőgyógyászati- és bőrbetegségek kezelésére. A gyógyfürdő mellett érdemes kipróbálni egész évben az exkluzív víziélményeket kínáló Aqua-Palace Fedett Élményfürdőt, amely kihagyhatatlan kalandot kínál számos korosztály számára.

GASZTROKULTÚRA – EGY KIS ÍZELÍTŐ A HAJDÚSÁG TÖRTÉNETÉBŐL ÉS FŰSZEREIBŐL

Ahol jól lakik a test, ott jól lakik a lélek is! – vallják az alföldi emberek. Hajdúszoboszló gasztronómiai kínálata és kulturális attrakciói a hagyományápolás mellett megfelelnek a legaktuálisabb trendeknek is. A szállodák és éttermek séfjei sokszor bizonyítanak a helyi gasztronómiai rendezvényeken is, mint például az idén 16. alkalommal megrendezett Hajdúszoboszlói Bioétel- és Borfesztiválon, ahol a bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességeknek és a kiváló magyar pincészetek borainak jutott a főszerep.

Ha szeretnénk megismerni a térség gasztronómiai kínálatának legjavát mindenképp keressük fel a Virágoskúti Rózsakert Biocsárdát Balmazújvároson, ahol az étlapon helyi bio zöldségekből és húsokból készült finomságok találhatók, mint mangalica, szűrkemarha és szamár.  Kulináris különlegességekkel találkozunk a Mirage Étteremben is, ahol a magyar konyhára jellemző hagyományokat tisztelve, de a nemzetközi trendeket követve állítják össze szezonálisan megújuló étlapjukat. Ízletes finomságok várnak az Admirális kabinjában a Nelson Hotel**** Étterem & Cukrászdában.

Hagyománytisztelet közös összefogással

Ki hinné, hogy az alföldi puszta legősibb, Hajdúszoboszló legidősebb népi lakóháza egy lakótelep és egy hatalmas víztorony szomszédságában található?! Szerencsés túlélő az 1806-ban épült Csanády Ház, mely a múlt és a történelem kis szigete, fennmaradását egy elhívatott családnak köszönheti.  A műemléki épület alatt található a Csanády pince és mellette a borozó, ahol ízes magyar borokat is kóstolhat az idelátogató. A Bocskai István Múzeum gyűjteményei reprezentatív képet kívánnak alkotni Hajdúszoboszló és a hajdúszoboszlói kistérség múltjáról és jelenéről néprajzi, történeti, művészeti, társadalmi összefüggésben.

Keleti kényelem, nyugati szolgáltatás – HUNGUEST HOTEL BÉKE

Hajdúszoboszló egyik legkedveltebb szállodája, a Hunguest Hotel Béke 204 darab, modern bútorokkal és eszközökkel felszerelt szobával várja vendégeit. A szálloda saját gyógyfürdőjének fürdőcsarnokában gyógyvizes, úszó-, élmény- és gyermekmedence illetve a szálloda parkjában szabadtéri gyógyvizes és a főszezonban üzemelő úszómedence várják a vendégeket.