Tudod már, mit csinálsz a hétvégén?

2018. október 25.
Még nem terveztél semmit a hétvégére? Ajánlunk néhány szuper programot, hogy biztosan ne unatkozz!

Fiatal festők

Október 26-án nyílik a Magyar Képzőművészet Egyetem elmúlt öt évében diplomázó fiatal festők munkáiból csoportos kiállítás az V. kerületben. A HighFive az MKE festő szakán az elmúlt öt évben diplomázó hallgatók friss és régebbi munkáiból nyújt áttekintő jellegű válogatást. A nem rég felújított, kiállítótérré alakított utcafronti helyszínen több mint hatvan pályakezdő alkotó festményeit tekinthetjük meg. Az anyag a kiállítók Képzőművészeti Egyetemen töltött éveit idézi, hiszen a szomszédos műtermekben dolgozó festők munkái ismét együtt kerülnek kiállításra, csakúgy mint az egyetemi kipakolásokon – azzal a kivétellel, hogy az osztályzatok ma már csupán távoli emlékek. Helyszín: 1056 Budapest, Belgrád rkp 27. szám alatt található földszinti kiállítótér.

Egy kis izgalom a moziban

Jöhet egy kis izgalom? A Halloween című mozit ne hagyd ki. cJamie Lee Curtis visszatér Laurie Strode ikonikus szerepében, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt. A horrormester John Carpenter az executive producere és kreatív konzultánsa a nagysikerű horror-sorozat legújabb részének, a producer pedig Jason Blum (Tűnj el!, Széttörve, Parajelenségek). Carpenter klasszikusa ihlette a történetet, melyet David Gordon Green és Danny McBride írtak, és Green volt a rendező. (UIP-Duna Film)

Egy jó könyv kuckózáshoz

Jodi Picoult korunk egyik legvakmerőbb írója. Új könyvében, amely Életszikra címmel jelent meg, most éppen azt boncolgatja, hogyan lehet egyszerre figyelembe venni a várandós nő és a még meg nem született gyermeke jogait. Az Életszikra beszélgetésre, vitára inspirál… és talán megértésre sarkall. Ebben a lebilincselő regényben visszafelé haladunk az időben, miközben számos emberi sors bontakozik ki előttünk. A történet szerint egy zaklatott férfi ront be Mississippi állam abortuszklinikájára. Lövöldözni kezd, majd túszul ejti a túlélőket. Hugh McElroy túsztárgyaló a helyszínre siet. A telefonjára érkező üzenetekből jön rá, hogy tizenöt éves lánya, Wren is a klinikán tartózkodik. De vajon hogy reagálnak a túszok? Egy nővér úrrá lesz saját pánikrohamán, és segít egy sebesült nőn. Egy orvos a hite miatt gyakorolja hivatását… Most éppen ezt a hitet teszi próbára az élet. Egy magzatvédő aktivista páciensnek álcázva tapasztalja meg, milyen annak a gyűlöletnek a kereszttüzében lenni, amit őt is szított. De vajon mi a túszejtő valódi célja? (Líra)