Tudod már, mit csinálsz a hétvégén?

2018. november 08.
Még nem tudod mit csinálsz a hétvégén? Van egy pár jó ötletünk.

Csütörtöki borvacsora

Még a mai nap estéjére is van egy szuper ajánlatunk: borfesztivál a Gellértben. November 8-án egy butik sörfesztivállal indul a Danubius Hotel Gellért Márton Napi borfesztiválja. Erre már önmagában felkaphatjuk a fejünket, de az idén 100 éves hotel ennél sokkal többet kínál, ráadásul korlátlan italfogyasztással és Michelin-csillagos fogásokkal is. A Gellért szálló „saját fejlesztése” a Lakosztályétterem, amikor is az épület legszebb lakosztálya szűkkörű fine dining étteremmé válik, ahol ezúttal Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes head chefje varázsolja el a közönséget. Természetesen idén is lesz Borvacsora és a vasárnap nem múlhat el Márton napi Sunday brunch nélkül. Bővebb infó ITT!

Pénteki hegymenet

Márton nap alkalmából megmászhatjuk a hegyet liba-vacsora és újborok után kutatva: újra egy olyan program, ami egész hétvégére témát ad. Most 6 csopaki és paloznaki hely fogott össze: a helyek gyalog bejárhatók, mindenhol a Márton-nap jegyében az újborok és a liba-ételek kerülnek a középpontba. Táblás ajánlatok, pincetúrák, hordóminták és szüreti történetek várnak azokra, akik nekiindulnak, hogy felfedezzék. az őszi Balatont. November 9. és 10. között Csopakon és Paloznakon rendezik meg a Márton napi hegymenetet. A résztvevők: Petrányi Pince és Borterasz, SÖPTEI Pincészet és Étterem, MÁRGA – Szent Donát Borkúria, Szomszéd Kertje, Homola Borterasz, Sáfránkert Vendéglő

Szombati premier

Egy lakás, egy üveg finom bor, néhány cigaretta, két ember egy ágyban és kilenc éjszaka, hogy megismerjék egymást. Teljesen hétköznapi sztori. Ez csak egy találkozás. Egy fura másnapos reggel. Egy nő, aki bármelyik ajtót kinyitja, és szavak nélkül beszél. Egy férfi, aki a zenén keresztül él. Minden a szokásos. Vagy mégsem? A harmadik évadát kezdő Mozsár Műhely a „Színház újragondolva” mottó jegyében különleges darabokkal bővíti a budapesti színházi kínálatot. Az évad következő premierjeként november 10-én Telihay Péter rendezésében mutatják be A pandák gyönyörű utazása című darabot Szorcsik Kriszta és Seress Zoltán előadásában. Napjaink egyik legelismertebb és legsikeresebb kortárs drámaírója, Matei Vișniec művében két idegen, az álmok és valóság határán imbolygó szereplők kilenc éjszakán át tartó szürreális és egyre intimebb kapcsolatát ismerhetjük meg.

Vasárnapi egészség

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 11-én, vasárnap 10-18 óra között Budapesten, a Millenáris B épületében tartja ingyenes családi egészségnapját, az Egy Csepp Világnapot. Fellép többek között a Kolompos Együttes, a Talamba Ütőegyüttes, Kocsis Tibor, és előadást tart Szabó György, a büki füvesember is. Barabás Éva, Szellő István, Véber István, a Konyhafőnök VIP és a Barátok közt szereplői – Erős Antónia vezetésével – interaktív Egészség-Talkshowk-ban működnek közre. Lesz Egy Csepp Konyha, és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, a Három kívánság tortát is megkóstolhatják az érdeklődők. Erős Antónia vezeti idén is a hagyományos Diabétesz Sétát, mellyel a Nemzetközi Diabétesz Világnap alkalmából az Egy Csepp Figyelem Alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért.