Ezek minden idők legjobb karácsonyi filmjei a Rotten Tomatoes szerint

2018. december 21.
Régi klasszikusok, rajzfilmek és néhány elég meglepő választás - például a Die Hard - is felkerült a Rotten Tomatoes karácsonyi filmlistájára.

A Rotten Tomatoes a legnagyobb metakritikai oldal, ami egy rakás kritikusi vélemény és nézői visszajelzés alapján próbálja rangsorolni az egyes filmeket. Ők állították most össze a legjobb karácsonyi filmek 50-es listáját, ami azért is merész vállalkozás, mert köztudott, hogy ezek a filmek mindenkinél érzékeny pontot tudnak érinteni. Mert nyilván tudjuk, hogy ezek esztétikai értelemben véve talán nem a legnagyobb műalkotások, mégis speciális helyük van a szívünkben, olyannyira, hogy képesek vagyunk minden év decemberében újranézni őket. Szóval megsértődni felesleges, összegezzük a listát!

A Reszkessetek betörők talán meglepő módon csak a 46. lett, ahogyan az Igazából szerelem is elég hátul, a 44. helyen végzett. A 33. a Télapu lett, ellenben ezeket mind megelőzte a Tapló Télapó, ami a 29. legjobb. De talán a legfurcsább, hogy a listára  Die Hard is felkerült, ráadásul a 11. helyre! A top 10-ben egyébként klasszikusok végeztek: a 9. a Grincs 1967-es eredeti animációs változata, ezután jön Billy Wilder Legénylakása, a Babes in Toyland, a Karácsonyi Lidércnyomás, a Saroküzlet, az 1942-es musical, az Egész évben farsang (Holiday Inn), a Csoda a 34. utcában, Találkozunk St. Louisban, az első pedig Az élet csodaszép, Frank Caprától.