Feketeöves élményvadász: Magyar Vilma

2019. január 27. |

Rendíthetetlen problémamegoldó, a budapestUNDERGUIDE társalapítója és ügyvezetője. Vilma a folyamatos fejlődésért és a hosszú távú stratégiáért felel, hogy az ügyfelek a legvagányabb, progresszív megoldásokkal találkozhassanak. Röviden: Magyarország egyik legkreatívabb DMC-jének büszke vezetője.

Mit iszol rutinból?

Nyáron nagyon pezsgős vagyok, a legújabb magyar habzó borok egészen elképesztőek, a Kreinbacher felhozatalát imádom.
Az analóg felvételeket Horváth Ádám készítette Kodak T-max 400 filmre fényképezve, mert a budapestUNDERGUIDE-nál az itt és most élményében hiszünk.

Mi a legmagyarabb dolog, ami nélkül nem érdemes élni?

Szerelmes vagyok a kilátásra a Várból!

Legtitkosabb randihely a városban?

A Calgary, egészen biztosan. Ez egy csábítóan fura hely, amit Viki néni, egy nyugdíjas színésznő visz. De pszt, ezt titkos!

Mi a legjobb sztori, amit valaha Budapestről hallottál?

1972-ben, a hidegháború kellős közepén, Elizabeth Taylor Budapesten ünnepelte a negyvenedik születésnapját teljes titokban Richard Burton, Grace Kelly, Ringo Star és még több hasonló ázsiójú nagyvilági kalandor társaságában. A társaság a mai Marriotban (akkor Intercontinetalban) mulatott, a bulin Lizzie egy 2 milliárd forint értékű gyémántot, a Taj Mahalt viselte, amit ajándékba kapott Burtontől.

Hová mész, ha utazni támad kedved az időben?

Barátokkal a Bambi Eszpresszóba, a pöttyös bögrés gyermekkorért, az ezer éve változatlan bisztró konyháért.

Melyik szám festi szerinted leginkább alá a Budapest-életérzést?

George Ezra Budapestje, egy Duna-parti sétához vagy görkorcsolyázáshoz, Manfred Man Blinded by the lightja, amikor a taxiból kihajolsz a fülledt nyári, pesti éjszakába, és persze Piaf Je ne regrette rien-je a napfelkeltékhez.

Mi az, amiben biztosan más vagy, mint mások?

Télen fehér bort iszom, kiváltképp rieslinget a Balatonról, Gilvesy-t, Figulát, Skizót, Jásdit.

Hová nézel be egy pohár italra?

A Leó tetőteraszra a legjobb panorámáért és a zenéért, a Boutiq’bárba a város legjobb koktéljaiért és személyre szabott élményéért, a Vasmanciba egy laza beszélgetésért.

Hol ebédelsz szívesen?

Egy török fürdőzős, lazulós délelőttöt követően gyakorlatilag bármelyik hentesnél. Nem tudok nemet mondani egy jó májas hurkára – friss kenyér, mustár, savanyú, csinos öltönyös üzletemberek, kék overálos, igazi emberek.

Milyen élményeknek köszönheted azt az embert, aki mára lettél?

A gyerekkoromat vitorlázással töltöttem, a családommal minden évben heteket töltöttünk a vízen, egy hajón élve. Később kiderült, van tehetségem hozzá, így 10 éves koromban elkezdtem komolyabban foglalkozni vele. Vitorlázni nekem egyenlő a szenvedéllyel és az nagybetűs élet legszebb érzéseinek megtapasztalásával. Emellett a vitorlázók a parton is viszik tovább ezt a könnyedséget, a csínját, hogyan kell nagykanállal élvezni a pillanatokat. Mindez biztosan formálta a személyiségemet és segített ráérezni arra, hogyan szervezzen az ember őszintén örömteli élményeket, programokat, utazásokat.

A budapestUNDERGUIDE misszióját IDE kattintva egy szavazattal támogathatod Highlights of Hungary 2018-as gyűjtésében.

Fotó: BudapestUNDERGUIDE

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Magyar színész sikere az Oscar-bizottság előtt film

Magyar színész sikere az Oscar-bizottság előtt