Amerikában vendégszerepel a Feledi Project

2019. január 28.
Február 18-án Szálkák előadásukkal a Gyulai Várszínházban, február 26-március 4. HH11 Dance Festival meghívására Amerikában vendégszerepel Feledi János vezette Feledi Project.

2019. február 18-án Magyarországon, a Gyulai Várszínház Kamaraszínpadán lesz látható a Feledi Project SZÁLKÁK című előadása, melyet Pilinszky János azonos című kötete inspirálta.

“A darab rólunk, emberekről szól. Nem a verseket akarom eltáncolni, és nem a versek világát egymás után fűzni, hanem azt szeretném megmutatni, hogy a 21. században nekem mit üzen Pilinszky szellemisége. Ehhez ezt a Pilinszky matériát kell átengednünk magunkon. Olyan kérdésekre keressük a választ, minthogy saját élethelyzetünkben, fejlődésünkben, hol tartunk épp vagy hogyan illeszkedünk a világba, és hol tart személyiségünk, lelkünk fejlődése illetve  miben vagyunk közösek Pilinszkyvel” – mondta az előadás rendező-koreográfusa, Feledi János.


Fotó: Szigeti László

Márciusban pedig Amerikában is szerepel majd a darab: Feledi János a HH11 Dance Festivalra kapott meghívást. A Santa Barbara-i fesztiválon 27 együttes több, mint 100 művésze lép fel. Felediék itt mutatják be FLOW duettjüket is, amit direkt erre az alkalomra készítenek, és amit négy alkalommal is előadnak a Center Stage Theaterben. Ezen felül Feledi Jánost felkérték, hogy a nyitónapon megrendezésre kerülő mesterkurzust a Santa Barbara-i University of California-n tartsa meg.