Vidéki turnén a Frankofón Filmnapok, Budapesten a zenéé lesz a főszerep

2019. március 17.
Termálfürdős vetítés, mesterkurzusok, közönségtalálkozók, vitaestek, sőt még egy világpremier is hozzájárult, hogy idén is felejthetetlenek legyenek a Frankofón Filmnapok sokszor teltházas vetítései a Budapest Film mozijaiban.

A budapesti filmnapok után minden eddiginél több, 12 vidéki városban folytatódnak a filmnapok, 88 vetítésen, sőt több moziban egész éjszakán át láthatjuk a francia nyelvű filmek legjavát.

A Frankofón Fesztivál keretében pedig március végéig komoly- és könnyűzenei koncertekkel, színdarabokkal, kiállításokkal és könyvbemutatókkal várjuk a francia kultúra szerelmeseit Budapesten a MÜPA, a Liszt Emlékmúzeum, az A38, a Francia Intézet mellett, az ország több városában.

 

A hónap utolsó hetének kiemelkedő eseménysorozata a Frankofón Jazz Fesztivál. A francia jazz eredetisége, vitalitása, nyitottsága a különböző műfajok, új irányzatok és technikák felé – anélkül, hogy szakítanának zenei gyökereikkel – vitathatatlanul a műfaj európai színterének egyik legizgalmasabb szereplőjévé teszi őket évtizedek óta. Az Opus Jazz Club a Frankofón Fesztivál eseményeibe ágyazva ötnapos koncertsorozattal kíván a klub közönségének ízelítőt nyújtani ebből a sokszínűségből.

Kövesd a Francia Intézet honlapját, vagy Facebook-oldalát a Frankofón hónap folyamatosan frissülő híreiért.