Exkluzív helyszíni beszámoló videóval: zen életérzés és vegán ételek idén az Oscaron

2020. február 06.
Lila orchideák Thaiföldről, kálák Hollandiából és ecuadori réti virágok. Mély lila szőnyeg, óarany kárpitok, bronz szófák... Fényűző design, a Zen nyugalma és vegán ételek jellemzik majd az idei Oscar hivatalos fogadását, a Governors Ball-t, február 9-én. Ahogy minden évben, idén is a korábbi Kodak, a mostani Dolby Színház ad helyet a rangos eseménynek. Körbejártuk a káprázatos helyszínt a sajtófogadáson, megkóstoltuk a finomságokat, ültünk a szófán, amelyen majd Meryl Streep, Keanu Reeves, Joachim Phoenix, Nicole Kidman, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio és sok más filmsztár fog a nagy estén.

Lois Burwell akadémiai kormányzó, Oscar-díjas make-up artist mutatta be nekünk  impozáns prezentációs tábláin az idei designt – amiben egyébként benne álltunk… Megtudtuk, hogy a színkombinációra már a tavalyi díjátadó egyik próbáján felfigyelt egy „promise card”-on és nem tudta azóta kiverni a fejéből a lila-szürke-óarany kompozíciót. Az egy éve dédelgetett álom most valósággá vált, és talán az egyik leglenyűgözőbb báltermet hozta létre az Oscarok történetében. Amikor kinyitották a kapukat és beléptünk a terembe, úgy éreztem magam, mint kislány koromban, amikor végre kinyílt az ajtó, és megláttam a fényesen ragyogó karácsonyfát. A terem közepén a plafonról lelógó, tűhegyszerű arany rudak, mintha egy templomi orgona fölöttünk lebegő sípjai lettek volna.

A virágdekorációktól illatozó sarkot nyomban felkerestem, ahol Michael Uncapher (Mark’s Garden) mutatta meg nekünk a világ minden tájáról érkező virágcsodákat. A már sztárnak számító virágkötő abban is tanácsot adott, hogy milyen virágot adhatnék (nő létemre) Keanu Reevesnek, ha alkalom adtán erre sor kerülne…

Amikor sikerült a látványt kicsit megszoknom, az érzékelés újabb platformjára léptem és megnéztem, mit kínálnak a bárpultoknál. A különleges bor- és pezsgőválaszték mellett a leghívogatóbb a koktélbár kínálata volt. Már a parányi üvegben felszolgált, margaritára emlékeztető szomjoltók is lenyűgöztek megjelenésükkel, de a Tequila Don Julio baristája egyenesen a Charlize Theronnak szánt koktélkülönlegességét, a ’Nominees Negroni’-t keverte ki nekem.  Az igen erős, kissé kesernyés, citrusos italtól máris a színésznő bőrében éreztem magam.

Az esemény szupersztárja, az osztrák származású Wolfgang Puck mesterszakács – aki 26 éve főz az Oscar vendégeire – örömmel beszélt arról a törekvésről, hogy az Oscaron erős túlsúlyba kerültek a vegán ételek. A sztárséf azt is megosztotta velünk, mikorra tervezi a következő magyarországi látogatását.

Nézzétek meg a videót, amiből minden kiderül!