Exkluzív helyszíni beszámoló videóval: zen életérzés és vegán ételek idén az Oscaron

2020. február 06. |

Lila orchideák Thaiföldről, kálák Hollandiából és ecuadori réti virágok. Mély lila szőnyeg, óarany kárpitok, bronz szófák... Fényűző design, a Zen nyugalma és vegán ételek jellemzik majd az idei Oscar hivatalos fogadását, a Governors Ball-t, február 9-én. Ahogy minden évben, idén is a korábbi Kodak, a mostani Dolby Színház ad helyet a rangos eseménynek. Körbejártuk a káprázatos helyszínt a sajtófogadáson, megkóstoltuk a finomságokat, ültünk a szófán, amelyen majd Meryl Streep, Keanu Reeves, Joachim Phoenix, Nicole Kidman, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio és sok más filmsztár fog a nagy estén.

Lois Burwell akadémiai kormányzó, Oscar-díjas make-up artist mutatta be nekünk  impozáns prezentációs tábláin az idei designt – amiben egyébként benne álltunk… Megtudtuk, hogy a színkombinációra már a tavalyi díjátadó egyik próbáján felfigyelt egy „promise card”-on és nem tudta azóta kiverni a fejéből a lila-szürke-óarany kompozíciót. Az egy éve dédelgetett álom most valósággá vált, és talán az egyik leglenyűgözőbb báltermet hozta létre az Oscarok történetében. Amikor kinyitották a kapukat és beléptünk a terembe, úgy éreztem magam, mint kislány koromban, amikor végre kinyílt az ajtó, és megláttam a fényesen ragyogó karácsonyfát. A terem közepén a plafonról lelógó, tűhegyszerű arany rudak, mintha egy templomi orgona fölöttünk lebegő sípjai lettek volna.

A virágdekorációktól illatozó sarkot nyomban felkerestem, ahol Michael Uncapher (Mark’s Garden) mutatta meg nekünk a világ minden tájáról érkező virágcsodákat. A már sztárnak számító virágkötő abban is tanácsot adott, hogy milyen virágot adhatnék (nő létemre) Keanu Reevesnek, ha alkalom adtán erre sor kerülne…

Amikor sikerült a látványt kicsit megszoknom, az érzékelés újabb platformjára léptem és megnéztem, mit kínálnak a bárpultoknál. A különleges bor- és pezsgőválaszték mellett a leghívogatóbb a koktélbár kínálata volt. Már a parányi üvegben felszolgált, margaritára emlékeztető szomjoltók is lenyűgöztek megjelenésükkel, de a Tequila Don Julio baristája egyenesen a Charlize Theronnak szánt koktélkülönlegességét, a ’Nominees Negroni’-t keverte ki nekem.  Az igen erős, kissé kesernyés, citrusos italtól máris a színésznő bőrében éreztem magam.

Az esemény szupersztárja, az osztrák származású Wolfgang Puck mesterszakács – aki 26 éve főz az Oscar vendégeire – örömmel beszélt arról a törekvésről, hogy az Oscaron erős túlsúlyba kerültek a vegán ételek. A sztárséf azt is megosztotta velünk, mikorra tervezi a következő magyarországi látogatását.

Nézzétek meg a videót, amiből minden kiderül!

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Irodalom az Akváriumban akvárium

Irodalom az Akváriumban

Új Bodies kiállítás nyílik az emberi test

Új Bodies kiállítás nyílik

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal divatfotós

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal