Társadalmi problémára reflektál új dalával Tamáska Gabi

2020. március 07.
Élőben jobb címmel jelent meg Tamáska Gabi új dala, amelyet napjaink egyik aktuális jelensége ihletett. A fiatal énekesnő az online beszélgetésekből fakadó félreértésekre reflektál, saját tapasztalatait is megjelenítve, valamint rávilágítva a személyes találkozások jelentőségére. Ezt alátámasztva a dalbemutató is egy exkluzív lakáskoncerten zajlott, ahol közvetlen kapcsolatteremtésre is adódott lehetőség.

Bár az online kapcsolattartás sok esetben megkönnyíti a mindennapokat, a virtuális beszélgetésekből hiányzó hangsúlyok vagy gesztusok gyakran vezetnek konfliktushoz. A leginkább fiatalokat érintő jelenség ihlette Tamáska Gabi legújabb dalát is, amellyel a NESCAFÉ 3in1 kezdeményezéséhez csatlakozva, a márkával közösen szeretné felhívni a figyelmet a személyes találkozások jelentőségére.

„Én is gyakran tapasztalom, hogy a csetelés mennyi félreértéssel járhat. Többször előfordult már velem, hogy nem jól reagáltam le valamit csak azért, mert hiányzott az élő beszédben egyértelmű hangsúly vagy arckifejezés. Szerintem az emojik ezt egyáltalán nem adják vissza, sőt, a legegyszerűbb mosolygós smiley is passzív-agresszívvá tud tenni egy üzenetet. Én ezt például legtöbbször szarkasztikusan használom, amit persze sokszor félreértenek. Gyakran van olyan is, hogy elolvasok egy üzenetet, átgondolom, de csak fejben válaszolok rá, picit később pedig értetlenkedek, hogy miért nem írt vissza az illető” – meséli az énekesnő, aki igyekszik minél több időt szakítani a személyes találkozásokra.

„Élőben persze minden sokkal egyszerűbb lenne, ahogy az is, hogy szokásomhoz híven hosszasan és részletesen, akár egy kávé mellett meséljem el a sztorikat a barátaimnak”– mondta el Gabi, akinek legújabb dalában olyan, sokszor idegesítő, egyedi kollekciós ruhadarabokon is megjelenő csetes kifejezések is megjelennek, mint a „Bocs, nem ide” vagy a „Pill”.

Az élő kapcsolattartás fontosságát erősítve az új dal első élő bemutatója egy exkluzív lakáskoncerten zajlott, ahol Gabi barátai és rajongói nemcsak egy koncertélménnyel gazdagodtak, de kötetlen, személyes beszélgetésre is volt lehetőségük. Ezt az eseményt és hangulatot mutatja be a dalhoz készült videó is.