Nőnapi koncertre készül a Random Trip

2020. március 03.
Idén március 8-án, nőnapon indul útjára a Random Trip különleges koncertsorozata, amely a 2020-as év során az ország legjelentősebb borvidékeit érinti. A csapat épp a borsemleges fővárosban tartja exkluzív rendhagyó turnényitó estjét, amelyen olyan borvidékek termelői – például a Pannonhalmi Főapátság vagy a Bolyki Pincészet – képviseltetik magukat, amelyek a nyár és az ősz folyamán saját borvidékükön látják majd viszont a zenekart.

Az évindító koncert egy vezetett borkóstolóval indul, Pauli Zoltán vezényletével, közben pedig Járai Márk (Halott Pénz) akusztikus koncertjét hallhatják. A rendezvényen négy borászat vesz részt: Hernyák Birtok (Eger), Bolyki Pincészet (Eger), Apátsági Pincészet (Pannonhalma), Haraszti Pincészet (Villány/Palkonya). A másfél órás program után egy igazi Random Trip-őrület veszi kezdetét. A csapat: Sena (Irie Maffia), Pásztor Anna (Anna & The Barbies), Vitáris Iván (Ivan & The Parazol), Vavra Bence (Talk2Night), Pásztor Samu (Anna & The Barbies), Jász Andris (Sena, Kéknyúl), Szebényi Dániel (Kowalsky meg a Vega), Vígh Arnold, valamint az alapítótagok, Delov Jávor és DJ Q-Cee.

Ezt már láttad?

A Random Trip páratlan jelenség a hazai könnyűzene világában: műfaji határokon (pop, rock, dzsessz, hiphop, blues, elektro stb.) átívelő improvizációs koncertsorozat, amelyben a hazai könnyűzene huszon-harmincéves generációjának legjobbjai lépnek fel, és vonják be egymást a legváratlanabb zenei kalandokba.


A 2008/2009 fordulóján budapesti klubokból indult, heti rendszerességgel megtartott klubest mára „kinőtte” saját kereteit: Budapest legnagyobb koncerthelyszínein, dzsesszfesztiválokon, a nagy nyári zenei fesztiválokon és a legjobb vidéki klubokban is egyaránt szívesen látott vendég, a fellépők sorában pedig rendszeresen megtalálhatók nemzetközi sztármuzsikusok. A sorozat vezéregyénisége Delov Jávor dobos és DJ Q-Cee, akik körül minden alkalommal változó összetételű társaság zenél.
2017 meghatározó év volt a Random Trip történetében: májusban jelentette meg első lemezét, amelyet a koncerteken az örömzenélésből megszületett, ám eddig nem rögzített dallamok inspiráltak. Az album különlegessége, hogy bár megszületése látszólag „szembement” a Random korábbi filozófiájával, a keretek nélküli zenélés szabadságát sikerült bevinni a dalforma kötöttebb keretein belülre is. A végeredmény friss és izgalmas lett, mint egy igazi Random Trip. Ötven közreműködő zenész – köztük Dés László, Wolfie, Fábián Juli, Kiss Tibi, Szabó Balázs, Tóth Vera, Barabás Lőrinc, MC Kemon, Lábas Viki, Jónás Vera, Tátrai Tibor, Palya Bea, Járai Márk – alkotta meg a Zenehíd című lemez tizennyolc dalát. Műfajokon átívelve szálltak szabadon a kreatív energiák, és a hazai könnyűzenei élet színe-java részt vett ennek az egyedülálló korlenyomatnak a megalkotásában.

Bővebben a programról ITT olvashatsz!

Olvass tovább!