Banksy is home office-ban dolgozik a járvány alatt

2020. április 20.
A koronavírus-járvány a világ mindent táján arra kényszeríti az embereket, hogy otthonról dolgozzanak. A híres street art művész, Banksy is kénytelen volt home office-ba vonulni, amelynek a felesége nem örül maradéktalanul.

„A feleségem utálja, amikor itthonról dolgozom” – írta Instagram-posztja mellé Banksy, miután megosztott egy galériát a legújabb alkotásáról, a fürdőszobában garázdálkodó patkányokról.

Egy a farkánál fogva lóg a lámpáról, egy másik a fogkrémes tubus tartalmát nyomja éppen a falra. Még olyan patkányt is alkotott Banksy, amelyik épp a vécédeszkára pisil, miközben egy másik rágcsáló a társa hátáról próbálja elérni a tükröt. A rakoncátlan patkányok a vécépapírokat is szétgurították a fürdőszobában, és a szappan sem menekült előlük.

View this post on Instagram

. . My wife hates it when I work from home.

A post shared by Banksy (@banksy) on

A kilétét titkoló művésznek ez az első alkotása Valentin-nap óta, amikor Bristolban készített falfestményt egy fiatal lányról, aki csúzlival virágokat lő egy falra –megidézve ezzel Cupidó nyilait.

Korábban Banksy a betlehemi Walled Off Hotelban leplezte le az egyik installációját, ami egy kissé módosított ábrázolása volt a klasszikus betlehemi jelenetnek. József és Mária térdelnek Jézus mellett, aki a jászolban fekszik egy hatalmas betonfal mellett, amelyen gránát ütött csillag alakú lyukat.

Banksy valódi kilétét továbbra is titok övezi, bár tavaly októberben a művész korábbi ügynöke és fotósa, Steve Lazarides nyilvánosságra hozott olyan fotókat, amelyek munka közben ábrázolják – igaz anélkül, hogy felfednék az arcát. A saját kiadású, 250 oldalas Banksy Captured című könyvében szintén számos olyan fotó jelent meg, amelyeken a közönség bepillanthatott a művész korai éveinek munkásságába.

Olvastad már?

Forrás: CNN
Fotó: Instagram/Banksy