Az ételmaradékok Banksy-je

2014. október 31.
Van, akit egy üresen álló házfal ihlet meg, és van, akit egy tányér ottfelejtett sültkrumpli. Tisha Cherry, az amerikai művész ételekből készít műalkotásokat, a film, zene vagy a sztárok világából inspirálódva.

Az Instagramon Tisha Cherry néven alkotó new jersey-i művész ételmaradékokból idézi meg a popkultúra ikonikus alakjait. „A popkultúra a múzsám, az étel pedig a közvetítő közegem.” – magyarázza Tisha, aki egyébként szakmáját tekintve ápolónő. A ketchuptól az evőpálcákon át a kekszmorzsákig bármit felhasznál műalkotásaihoz, amit épp a konyhában talál. Azt mondja, különös hobbiját az ételek iránti szenvedélye, és az átlagos, unalmas műalkotások felett érzett unalma inspirálta. Persze neki sem könnyű… van, hogy bár meglátja az ételben rejlő műalkotás lehetőségét, de egyszerűen olyan éhes, hogy nem tudja megállni, meg kell ennie alapanyagait, de akad, hogy egy étteremben tör rá az ihlet, ám nem szeretne udvariatlanul viselkedni. 

Az alább látható első két képen Tisha a híres street art művész, Banksy előtt tiszteleg, két falfestményének átértelmezésével.