Két divatkoncert egy hétvégén a Soharózától

2020. augusztus 02.
Két nap alatt két divatbemutatóval mixelt előadással jelentkezik – augusztus 1-jén és 2-án – a Soharóza csapata a Városmajori Szabadtéri Színpadon az esti órákban. Mindez pedig már csak azért is igazi különlegesség, mert most először játsszák egy hétvégén belül Az ügy és a Tabu kollekció című, catwalk concert műfajú produkcióikat.

Életre kelt sárga csekkek, modellekként vonuló betegségek és erdei vadak, vagy éppen dervisként pörgő ingatlanmágnások – és ez csak egy szelete annak a művészetileg sokszorosan összetett ingeráradatnak, amelyet a Soharóza kórus két előadása szolgáltat most hétvégén a különlegességekre éhes nézőknek. A két 60 perces előadásban olyan tabutémák, érzetek és élettelen tárgyak öltenek testet új minőségben, amelyeknek sokszor még a meghatározása is komoly feladat.


A Halas Dóra karnagy és Nagy Fruzsina jelmeztervező nevével fémjelzett catwalk concert műfaj semmihez nem fogható, komplex módon hat a nézők érzékeire: egyszerre tekinthető extravagáns ruhakölteményeket felvonultató divatbemutatónak és extrém zenei élménynek, amely vetítésekkel és fényjátékkal teszi még hangsúlyosabbá a darabok mögött álló mondanivalót. Ami pedig széles spektrumot fed le: a Tabu kollekció hétköznapi frusztrációink mélyére kalauzol el, míg Az ügy a hivatali ügyintézés jól ismert útvesztőiben figurázza ki annak számtalan csapdáját.

Olvastad már?

A Soharóza több mint 10 éve működik kísérleti kórusként, a Tabu kollekció 2016-os premierje óta pedig számos fesztiválon és országban mutatták be catwalk concertjeiket. Az előadásokért helyet kaptak a Fidelio 2018-as Kult50 válogatásában, a Színikritikusok 2019-es díjátadóján elnyerték a legjobb jelmeznek járó díjat, a Highlights of Hungary 2019-es díjátadóján a tíz legizgalmasabb magyar projekt közé kerültek, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete pedig Nagy Fruzsinának ítélte az év jelmeztervezője elismerést a Tabu kollekció költeményeiért.

A két előadás először látható ugyanazon a hétvégén, két egymást követő napon.

Jelmez: Nagy Fruzsina
Zene: Halas Dóra, Soharóza
Elektronika: Bartha Márk
Koreográfus: Cuhorka Emese
Dramaturg: Fekete Ádám
Díszlet: Balázs Juli
Fények: Kovács Áron
Haj: Fábián Andrea – InPlace
Smink: Kristóf Barbara
Rendező: Halas Dóra, Nagy Fruzsina

Fotó: Juhász István

Láttad már?