Diana Krall új albummal tért vissza

2020. szeptember 25.
Egészen friss hír, hogy Diana Krall új albumot adott ki. A többszörös Grammy-díjas énekesnő új albumának ráadásul már a producere is volt. Az album a This Dream Of You címet kapta.

Diana Krall az egyetlen dzsesszénekes, akinek kilenc albuma is a Billboard Jazz Album toplista élén debütált, és ötszörös Grammy- és kilencszeres Juno-díjas, többszörös platinalemezes előadó. Koncertjeire világszerte szinte azonnal elfogynak a jegyek. Budapesten is több alkalommal járt már.

diana-krall-ujalbum1

Az új album dalain Diana már producerként is közreműködött, de közösen dolgozott Al Schmitt-tel (Quincy Jones, Henry Mancini, Natalie Cole, Toto), hogy megtalálják azt a hangzást, ami a lehető legtökéletesebben kiemeli Krall előadásmódjának védjegyeit: a meghittséget és közvetlenséget. Előfutárként még augusztusban megjelent a How Deep Is The Ocean, amely Irving Berlin klasszikusának feldolgozása, valamint az I Wished On The Moon, amit eredetileg Billie Holiday adott elő.

A lemez alapját Krall és régi barátja, Tommy LiPuma (Barbara Streisand, Miles Davis, Paul McCartney) közös sessionjei adták, amelyeket még 2016-17-ben vettek fel. LiPuma 2017-ben, a közös munka vége után nem sokkal, 80 évesen hunyt el.

diana-krall-ujalbum2020

A lemezen többek között olyan legendás dzsesszzenészek működnek közre, mint Karriem Riggins (dobok), Marc Ribot (gitár), vagy John Clayton (nagybőgő).

A This Dream Of You című album Diana Krall elmondása szerint olyan, mint egy film, amit szívesen újranézünk valakivel, mert tudjuk, hogy az utolsó jelenetig leköti majd őket is. „Mintha a But Beautiful lenne a nyitójelenet, a Singing In The Rain pedig a stáblista” – foglalta össze az énekesnő.

Fotó: M. McCartney, Mark Selinger

Olvass tovább!