Térben és időben is utazunk a Belau friss klipjében

2020. október 18.
A könnyed elektronika szerelmeseinek nem kell bemutatni az elmúlt években komoly sikereket magáénak tudó Belau-t, amelynek célja továbbra is az, hogy menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet zenéjük által. A duó régóta várt, második, Colourwave című albuma tavasszal jelent meg, amely számos pozitív kritikát kapott, és több mint félmillió streamnél jár. A Risk It All című dalhoz most megjelent egy látványos klip és egy különleges éjszakai verzió.

Take you to the sea – vallják szerzeményeikről. A Belau (Kedves Péter és Buzás Krisztián) lehetőséget kínál. Menedéket a modern világ emberének arra, hogy a zenekar önismeretre invitáló zenéjén keresztül a hallgató elmélyülhessen önmagában, miközben a zenekar által megalkotott modern és elegáns ütemek keverednek az elme nyugalmát örökké remélő szövegekkel. Az inspiráció pedig állandó. A természet legalapvetőbb elemei, amelyek közül számukra a legfontosabb a végtelen tenger és annak ereje.

belau-zeneA formáció négy és fél éves fennállása során számos határon túli sikert könyvelhetett el, ez idő alatt közel 200 koncertet adtak 23 országban, és olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszottak eddig, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic vagy az amerikai SXSW. Az elmúlt években olyan komolyabb rádiók játszották dalaikat, mint a BBC Radio 1, vagy a KEXP, és olyan nemzetközi médiumok írtak róluk elismerően, mint a Billboard, a Clash Music, a The Line of Best Fit, vagy a Ones to Watch, de bekerültek a Café del Mar playlistjébe is. A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott, és tavasszal átlépték az egymillió streamet is az eddigi kiadványaikkal.

belau-uj-dal-riskitall

A számos pozitív kritikát bezsebelő Colourwave tavasszal jelent meg, az önismeret mélyebb lehetőségeinek kiaknázása felé próbál utat mutatni. „A Risk It All a lehetőség dala. Az egyik kedvencünk az új albumról, a megjelenés óta több nagy nemzetközi rádió is előszeretettel játssza, és már túl a 100 000 streamen. Már korábban is éreztük a potenciált a dalban, így még februárban több országban, gyönyörű helyszíneken le is forgatta a stáb a hozzá tartozó mozgóképet. Áprilisban szeretnénk kiadni a Colourwave deluxe verzióját, amelyen újragondolások, remixek, live sessionök, de vadonatúj dal is lesz, erről az egyik szemelvény a Risk It All éjszakai verziója, ahol egy picit misztikusabb, sötétebb, minimálabb verzióra hangszereltük át a dal” – mesélte a duó a friss, Amahlaval közös kiadványokról.

Hallgasd meg a dalt!