Animációs videóval vezeti fel lemezét a Belau

2020. június 07.
A duó, amely az ország egyik legkeresettebb exportzenekara jelenleg, egy Kirstine Stubbe Teglbjærggel közös dallal vezeti fel legfrissebb lemezét. A formáció régóta várt második, Colourwave címmel megjelent albuma az önismeret mélyebb lehetőségeinek kiaknázása felé próbál utat mutatni.

„Take you to the sea” – vallják szerzeményeikről. A Belau (Kedves Péter és Buzás Krisztián) egy olyan duó, amelynek első számú célja, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet.

Zenéjükkel utat próbálnak mutatni az önismeret mélyebb lehetőségeinek kiaknázása felé – összekeverve a természet zaját letisztult modern megoldásokkal. A Belau hosszú távú céljai között szerepel, hogy több tematikus konceptlemezt alkosson meg, amelyek különböző földrajzi területek hangulatát idézik majd.

A formáció négyéves fennállása során számos határon túli sikert könyvelhetett el, ez idő alatt közel 200 koncertet adtak 23 országban, és olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszottak eddig, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic, vagy az amerikai SXSW. Az elmúlt években olyan komolyabb rádiók játszották dalaikat, mint a BBC Radio 1, vagy a KEXP, és olyan nemzetközi médiumok írtak róluk elismerően, mint a Billboard, a Clash Music, a The Line of Best Fit, vagy a Ones to Watch. A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram díjat kapott, és nemrég átlépték az egymillió streamet is az eddigi kiadványaikkal.

Az ország legkeresettebb exportzenekara az új albumát a Blue Foundationből ismert Kirstine Stubbe Teglbjærggel közös dallal vezeti fel. „A Rapture egy kívánság. Egy kívánság arra, hogy átalakuljon az a minket körülvevő nyomás, ami arra késztet, hogy az életünket úgy éljük, hogy egyáltalán ne is vegyük figyelembe a saját környezetünk intéseit sem a lelki, sem a fizikai térben. A dal mindössze azt akarja kifejezni, hogy az élet lehetőségeit esetleg érdemes lenne más módon megélni, hagyni, hogy azok más módon bontakozhassanak ki, amely egyben szabadabb és nyitottabb, valamint önazonosabb és élvezetesebb is lehetne ezáltal – ez az élet minden szintjére igaz” – árulta el a zenekar és a dán énekesnő a koprodukció kapcsán. A letisztult, álmodozós electronica dalhoz Rivasz Gergő készített egy különleges animációs videót.

A második Belau lemez Colourwave címmel, május 29-én látott napvilágot, a tőlük koncerteken megszokott instrumentális dalokon kívül számos külföldi közreműködővel. Az új dalok egy különleges utazást zenésítenek meg az ezerszínű karibi térségében, ezt a világot szeretné a formáció még inkább átadni a fellépéseiken. A zenekar tavaszi európai lemezbemutató turnéja a kialakult különleges helyzet miatt elmaradt, ezt remélhetőleg ősszel tudják pótolni. Ezzel kapcsolatban naprakész információkat a zenekar közösségi oldalain lehet találni.

Láttad már?