Coco König egy nemzetközi szuperzsűri tagja lett

2020. november 19.
Az osztrák–magyar származású színésznő, Coco König is részt vállal a Virtuózok november végén induló, világméretűvé bővült, legújabb évadában.

A Jutalomjáték című film sztárja ezúttal a nemzetközi szuperzsűri tagjaként mutatkozik be, olyan további nagy nevekkel együtt, mint Plácido Domingo spanyol operaénekes, Thomas Gottschalk német televíziós személyiség, Gabriel Prokofiev brit–orosz zeneszerző, producer, DJ, Szergej Prokofjev zeneszerző unokája, valamint Makszim Vengerov orosz hegedűművész.

Izgalmas egybeesés, hogy a fiatal színésznő tehetségére is már gyermekkorában felfigyeltek. Coco 14 éves volt, amikor felfedezte a világhírű svájci színházrendező, a párizsi Odeon igazgatója, Luc Bondy.

„Hiszek abban, hogy ha egy tehetséges egyéniség lehetőséget kap, akkor képes megosztani adottságát a világgal; lehetőség nélkül a tehetségnek nehéz átragyognia. A Virtuózok olyan platformot kínál a gyerekeknek, amely elindíthatja karrierjüket; ami pedig összeköti ezeket a gyerekeket jövőbeli sikereikkel, az maga a műsor”– mondja Coco König.

A színésznőt két éve kereste meg Peller Mariann, a Virtuózok ötletgazdája és producere a felkéréssel, Coco már akkor nagy örömmel mondott azonnal igent arra, hogy zsűritagként ő is részt vegyen a különleges tehetségkutató projektben. Korábban is figyelemmel kísérte a műsort, amely – a könnyűzenei stílusokra épülő versenyek között egyedülálló módon – a klasszikus zenére fókuszál. „Akár klasszikus, akár rock, akár dzseszz, a zene összeköti az embereket” – vallja a színésznő, akit egyébként – ahogy ő mondja – mindig elvarázsolják a klasszikusok, a gyerekek produkciói pedig egyenesen lenyűgözik, így nagy megtiszteltetésként éli meg, hogy részt vehet az elbírálásban, és közvetlen közelről láthatja, hallhatja a hihetetlen tehetségeket.

A Virtuózok versenyzői ezúttal nemzetközi kiválóságoktól kapnak visszajelzéseket produkcióik kapcsán. „Tapasztalatszerzés szempontjából az egyik legkedvesebb élmény az volt számomra, hogy hallhattam, ahogy a zsűritársaim tanácsokat adtak a gyerekeknek” – meséli Coco, akinek szintén jó pár nagy nevű mentora volt, köztük a Shakespeare-színészként, majd később Hannibal Lecter első számú megformálójaként ismert Brian Cox, a Jutalomjáték férfi főszereplője. Coco tehát jól tudja, milyen erőt és tapasztalatot ad a pályán egy nagy művész véleménye, valamint a támogatás és a figyelem, amelyet minden tehetség megérdemel.

A népszerű magyar klasszikus zenei tévés tehetségkutató legújabb, hatodik évada idén a  Virtuózok V4 + Közös nyelven zenélünk címet viseli, és november 20-ától a Duna TV műsorán látható.

Fotó: Lékó Tamás

Olvass tovább!