Kihirdették az idei Golden Globe-díj jelöltjeit

2021. február 03.
Igaz, idén a díjátadó csak virtuális lesz, de ettől még izgulhatunk kedvenceinkért. A jelöltek között szerencsére magyar vonatkozású jelölt is van: Mundruczó Kornél filmjét ugyan nem, de főszereplőjét, Vanessa Kirbyt jelölték.

Ma délután kihirdették az idei Golden Globe-díjra jelöltek listáját. Igaz, hogy a reményeink nem váltak valóra, és Horváth Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje nem kapott jelölést a nemzetközi filmek kategóriájában, és Mundurczó Kornél Pieces of a Woman című filmje, amelyről már mi is beszámoltunk, csak közvetve érintett a jelölések terén: a film nem kapott jelölést, de főszereplője, Vanessa Kirby a legjobb női főszereplő drámai kategóriában díjért versenyez nem kisebb nevekkel, mint Frances McDormand, Andra Day, Viola Davis és Carey Mulligan.

A jelölések számát tekintve a Netflix magasan verte a mezőnyt, 22 jelölést zsebelt be ebben a szezonban, míg az HBO 9 jelölést kapott, köztük természetesen a Tudhattad volna sikersorozat (4 jelölés).

A legjobb drámai sorozat díját A korona, a Lovecraft CountryA mandalori, az Ozark vagy a Ratched nővér viheti majd haza, a vígjátékmezőnyben jelölt lett egyik kedvencünk, az Emily PárizsbanAz utaskísérő, a Nagy Katalin – A kezdetek, a Schitt’s Creek és a Ted Lasso. A minisorozat szekcióban jelölést kapott a Normális emberek, a Vezércsel, a Kis fejsze, a Tudhattad volna és A másik út (Unortodox).

A legjobb rendező kategóriában három nőt is találunk: Emerald Fennel (Ígéretes fiatal nő), Regina King (Egy éjszaka Miamiban) és Chloé Zhao (A nomádok földje) versenyeznek David Fincherrel (Mank) és Aaron Sorkinnal (A chicagói 7-ek tárgyalása).

A legjobb film – dráma

The Father (Trademark Films; Sony Pictures Classics)
Mank (Netflix; Netflix)
A nomádok földje (Highwayman / Hear/Say / Cor Cordium; Searchlight Pictures)
Ígéretes fiatal nő (LuckyChap Entertainment / FilmNation Entertainment; Focus Features)
A chicagói 7-ek tárgyalása (Marc Platt Productions / Dreamworks Pictures; Netflix)

A legjobb film – musical vagy vígjáték

Borat Subsequent Moviefilm (Four By Two Films; Amazon Studios)
Hamilton (Walt Disney Pictures / RadicalMedia / 5000 Broadway Productions / NEVIS Productions / Old 320 Sycamore Pictures; Walt Disney Studios Motion Pictures)
Music (Pineapple Lasagne Productions / Landay Entertainment; Vertical Entertainment / IMAX)
Palm Springs (Party Over Here / Limelight Productions; NEON / Hulu)
The Prom – A végzős bál (Netflix / Dramatic Forces / Storykey Entertainment; Netflix)

A teljes listát ITT tudod megnézni!

A díjakat február 28-án adják át!

Olvass tovább!