Ezt tanultuk szépségfronton az Emily Párizsban sorozatból

2020. október 21.
Egyszerűen nem tudunk betelni az Emily in Paris, azaz Emily Párizsban sorozattal! Imádjuk a szexi séfet, szurkolunk Emily beilleszkedéséért – és persze csodáljuk a francia divat és szépségápolás luxusverzióját is. 

Sokan támadják a sorozatot a franciák egysíkú, sztereotípiákra egyszerűsítő bemutatása miatt, az viszont biztos, hogy a benne szereplő ruhák és szépségtippek hűen tükrözik a franciák kifinomultságát és stílusérzékét. Összegyűjtöttünk három olyan, a sorozatban is sokszor látott szépségtrükköt, amellyel egy kicsit mi is egy párizsi marketingügynökség tagjának érezhetjük magunkat!

1. Kalap + hullámok = siker

Emily sokszor él a franciák csodafegyverével, a svájci sapkával. Legyen piros, fekete vagy mintás, az elmúlt években újra beszivárgott a divatba ez a régi ismerős. Kedvenc Párizsban dolgozó amerikai marketingesünk nagyon ügyesen építi be a szettjeibe a darabot, nem fél a piros verziótól sem, és tudja, hogy hullámos hajjal áll a legjobban a sapka! Persze érdemes jól széthúzgálni a hullámokat, vagy csak az első tincseket és a hajvégeket hullámosítani, hiszen a francia divat egyik jelmondata a természetesség kiemelése. A sorozat forgatásakor Lily Collins színész haján a Bumble and Bumble hajspray-ét alkalmazták az ultranaturális hatásért.

2. Arcápolás a szép smink titka

Lily sminkese elárulta, hogy bizony kemény stábmunka volt a főszereplő bababőre mögött. A sminkmester 20 éves pályafutása alatt megtanulta, hogy egy szép smink az egyenletes, egészséges bőrrel kezdődik, így Lily arcbőréhez a Quantum Botanika mistjét, arcolajával felturbózott hidratálóját és ajakbalzsamát használták, de gyakran előkerült a francia gyógyszertárakban is kapható Collagena hidratáló szemtapasz is – és csak mindezután jött a sminkelés!

3. Emeljük ki a szemöldököt!

Talán feltűnt nekünk a sorozat alatt, hogy Emily szemöldöke mindig tökéletesen formázott és fésült, de igencsak dominánsra színezett volt. A Hepburnt idéző szemöldök titka a körülötte használt, bőrszínnél világosabb Laura Mercier korrektor, amely kiemelte a szemöldök természetes szépségét, illetve az Anastasia Beverly Hills szemöldökgélje, amely gondoskodott a fixálásról. Ha franciás arckaraktert szeretnénk elérni, a szemöldök dominanciája semmiképpen nem maradhat el! Mellé a szemsmink legyen láthatatlan, az arccsontokra kerüljön enyhe pír, és ne féljünk kiemelni a szánkat sem!

Olvass tovább!