Alig várjuk: az első hazai fesztivál és fellépői

2021. február 06.
Idén június 23–26. között rendezik az V. Kolorádó Fesztivált Budapest és a természet határán. Amennyiben ezt nem teszi lehetővé a vírushelyzet, úgy a pótdátum 2021. augusztus 11–14. – de mi azért reménykedünk.

Számos bizonytalanság lengi még körül az életünket, de a Kolorádó szervezőcsapata pozitív és elhivatott, ahogyan azok a hazai zenekarok és együttműködő csapatok is, akik már biztosan ott lesznek az erdőben ebben az évben. Hamarosan a nemzetközi fellépőkről is hírt adnak a vírushelyzet függvényében.

Fran-Palermo

Nehezen tudnánk már a fesztivált elképzelni az Analog Balaton karcos elejktronikája, a Freakin’ Disco űrbéli kalandozása, vagy a közelmúltban szintén friss albumot bemutató Middlemist Red lehengerlő pszichedéliája nélkül. Visszatér Kolorádóba a tavaly különösen erős lemezzel jelentkező Fran Palermo, illetve több év kihagyás után ismét csatlakozik hozzájuk a Bohemian Betyars is.

Első alkalommal látogat hozzánk klasszikus zenekari felállásra hangolt álompopjával a tavalyi év egyik nagy felfedezettje, a mindössze 20 éves ДEVA, ahogy Ohnody éteri dallamai is először töltik majd meg Kolorádó erdejét.  Így tesz majd a tarsolylemezes trapben utazó Dé:Nash, a feszesebb hangzást kedvelők pedig a Run Over Dogs Keretes koncertjén töltődhetnek majd fel energiával. Egyik kedvenc, különleges helyszínünk a patakvölgy mélyén kialakított Árok, ahol az elsőkolorádózókat a Pándi Balázs és Csihar Attila alkotta Hiedelem, a visszajárókat pedig az Ajtai-Porteleki-féle Qiyan andalúz történetmesélése hagy majd maradandó emlékeket a különlegességekre nyitott hallgatókban.

A Kolorádó erejét kezdetektől fogva a sokszínű közössége adta, ezért idén is kiemelt hangsúlyt fektetnek a hazai zenei-kulturális élet legváltozatosabb szegleteiből meghívott közreműködő szervező-alkotó csapatokra. Kezdetektől fogva velük tart a TakaTuka környezettudatos, önfenntartó kollektívája, ahogy a hazai kortárs techno zászlóshajója, a Technokunst is. Először jön a fesztiválra BPM felcsavárásban határokat nem ismerő Davoria kollektívája, ahogy a hazai queer közeg egyik legaktívabb képviselője, az OMOH is. A nemzenei programokat ezúttal már hivatalosan is az AZVLM-lányok kezébe adták, a legfrissebb trap/cloudrap/drill világot pedig az On The Low krú fogja reprezentálni három napon át a Csűrben.

A fellépőkről és a fesztiválról minden információ megtalálható a kolorado.hu weboldalon.

Olvass tovább!