Valentin-napra érkezik Mayer Fanni új dala

2021. február 14.
Mayer Fanni a szerelmesek napján érzéki klippel jelentkezik, amelyet vágyak és hirtelen fellobbanó szerelmek inspiráltak. Itt a FYILY, azaz a F*ck You, I Love You.

A FYILY már Mayer Fanni ötödik saját szerzeménye, egy igazi alternatív-dreampop szám. Fanni két éve jelentette meg első saját dalát, a Horizont, amely egyből a hazai Viral Top 50 negyedik helyén debütált, de felkerült a Digster Hungary toplistájára is. Azóta pedig megjelent a Grace N Dirt, a Stranger Things és a MISUSE, amelyről mi is beszámoltunk, mindegyik az énekes-dalszerző újabb és újabb arcát felvillantva. Nincs ez másként a FYILY esetében sem, amelyet vágyak és elsöprő erejű fellángolások ihlettek: „Két éve írtuk meg a demót Kiss Petivel (The Pontiac) egy találkozásról, aminek nincs folytatása, de ott maradnak a vágy és a távolság által egyre csak erősödő érzések: „Látod, mit csináltál, szerelmes vagyok b*szd meg!” Elég hamar szerelembe tudok esni, „halálosan”. A kedvenc sorom a dalban az „I’m ten feet taller now with you in my life”– ez képletesen szólva azt jelenti, hogy mindazok ellenére, hogy nem teljesedett be a szerelem, mégiscsak „több” lettem általa, hozzáadott az életemhez, a személyiségemhez. Talán ez függőségem, szerelemfüggő vagyok, és lehetőleg legyen reménytelen.” (Nevet.)

A dalhoz készült videóban is ezt az elvontabb, a valóság és az álomvilág közötti lebegő állapotot szerették volna ábrázolni, a konkrét történetmesélés helyett inkább az érzetek és az impressziók dominálnak. A klip rendezője Szabó Szonja, az operatőr Dobray Máté. Kovács Sára stylingmunkája és Huszár Kata izgalmas sminkjei is az álomszerű hangulatot erősítik.

„A pandémia extrém kihívások elé állított bennünket, nagyon körültekintően és egymásra vigyázva forgattunk. De már az ötletelés idején is figyelembe kellett vennünk a vírus idézte helyzetet. Így forgattunk végül a garzonlakásomban. Minimalizáltuk az érintkezést, a kockázatot. Ezért alakítottuk úgy, hogy a férfi szereplő, Gömöri András Máté (a Keresztanyu sorozat Zozója), nem is találkozik a nővel. Máté az éjszakai Budapesten autózik magában…” – mondja a klip kapcsán a rendező.

A dalt Fanni Londonban rögzítette Mat Leppanen producer segítségével, és a brit The Animal Farm kiadó gondozásában jelenik meg. Fanni dalait a Spotifyon ITT találod!

Fotó: Dobray Máté

Olvass tovább!