Klippremier: hosszú idő után először énekel magyarul Király Viktor

2021. február 16.
Király Viktor rendhagyó szerzeménnyel érkezik. Kollaborációiban eddig többször is hallhattuk magyarul énekelni, most azonban szólóban is megmutatja mire képes. Jelentjük, zseniális dal született.

2018-ban A Dal című versenyre nevezett be magyar dallal legutóbb. A Király utca című nótáról mi is írtunk. Azóta azonban inkább angolul énekelt Király Viktor.

„A rajongóim, a közönségem felől is felmerült ez az igény – meséli Viktor. – Amikor angolul énekelek, kérik, hogy magyarul is szóljak hozzájuk, nekik is szerettem volna kedveskedni ezzel a dallal. Mindig is vágytam arra, hogy úgy írjak meg egy számot, amit magyarul is át tudok adni a rajongóknak, ez egy ilyen szerzemény lett. Teljesen más érzés úgy énekelni, hogy a közönség szó szerint velem együtt szólal meg. Angolul is kísérnek, de magyarul ez még szebben hangzik”.

kiraly-viktor

A dal mély jelentéssel bír, Viktor arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy milyen törékenyek is a kapcsolataink, amelyekért folyamatosan dolgozni kell. A Szabadesés című dalhoz egy különleges klip is készült, amiben Viktor egy komoly autóbalesetet szenved, földöntúli érzések öntik el. Az alkotók maximálisan a dal jelentésére formálták a klipet.

A számunkra legfontosabbak

„A dal jelentését szerettem volna átadni, azt, amit én érzek ezzel kapcsolatban – meséli az énekes. – Egy pillanat alatt veszíthetjük el a számunkra legfontosabbakat. Az emberek hajlandók apróságok miatt sutba vágni egy kapcsolatot. Amióta megszületett a kisfiam, azóta többször is eszembe jut, hogy küzdeni kell egymásért, a családért.”

A klipben Viktor felesége, Anita a női főszereplő, az énekes azt is elárulja, miért.

„A klipforgatás több napig tartott, nem éreztem helyénvalónak, hogy egy ilyen mély tartalommal bíró dal videoklipjében egyedül szerepeljek, de azt sem szerettem volna, ha egy kvázi idegen szimbolizálja a Szabadesés lényegét, így esett a választás a gyönyörű feleségemre. Szerintem igényes módon minden érzelmi oldalamat megmutatja ez a klip és dal. Nagy Bence csapata csodálatosan megvalósította sajátos képi világgal, Závodi Gábor pedig igazán megfogta, amit el akartam mondani a dalban.”

Fotó: Magneoton

Olvass tovább!