Még egyszer Zenélő Budapest

2021. augusztus 23.
Már előre készülhetünk a hétvégére. Augusztus 29-én egy egész napos záróeseménnyel búcsúzik a 2021-es évadtól a Zenélő Budapest ingyenes programsorozat.

7 év, 12 helyszín, 2 hónap, 350 koncert – hetedik évadának végéhez közeledik a Zenélő Budapest ingyenes koncertsorozat. Idén 350 koncertet élvezhettünk a főváros kultikus helyszínein, a gazdag programot egy felejthetetlen záróakkorddal koronázzák meg. Augusztus 29-én egy egész napos záróesemény keretében búcsúznak a 2021-es évadtól, melynek a Millenáris, Széllkapu Park ad otthont.

A Zenélő Budapest ingyenes programsorozata a világon egyedülálló módon kelti életre a főváros történelmi, kulturális múltját és jelenét. A záróeseményen egy helyszínen vonultatja fel a Zenélő Budapest az évadban szereplő zenészeket és minikoncerteket, így adva körképet a teljes programból. Az egész napos ingyenes programon lesznek huszárruhás rézfúvósok, népszerű klasszikusok csendülnek fel a vonósnégyes által, valamint a magyar romantika nagyjai és a swingkorszak örökzöldjei is megszólalnak. Az esti zárókoncertet a Micheller Myrtill – Pintér Tibor „Voice and Guitar” duó formáció és a Götz Saxophone Quartet adja.

A mini- és nagykoncert mellett a kisebbeknek is lesznek izgalmas programok: napközben indonéz gamelán hangszerfabrikáló műhely várja a gyerekeket, majd egy gamelán koncerten hallhatják a különleges hangszer dallamait. Götz Nándor, művészeti vezető és Lénárt András bábművész rendezésében az idei évadban debütált a Népi tánc és bábjáték című előadás, mely a népzene, néptánc és népi bábművészet elemeit ötvözi, a produkció megtekinthető a záróeseményen.

Program

11.00   Huszár rézfúvósok promenád koncertje
12.00   Népszerű klasszikusok vonósnégyessel
13.00   Gamelán hangszerbemutató koncert
15.00   A magyar romantika: Káldi Kiss András és a Con Fuoco klarinétkvartett koncertje
16.30   Népi tánc és bábjáték
17.30   Fritz József és Gáspár Pál örökzöld swingkoncertje
19.00   Micheller Myrtill – Pintér Tibor „Voice and Guitar” duó formációja és a Götz Saxophone Quartet koncertje
11.00-18.00    Indonéz gamelán hangszerfabrikáló műhely, közösségi hangszerek kiállítása

Olvass tovább!