Berobbant a neten a Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox

2021. október 03.
Koncertek helyett videókkal szórakoztatta a közönséget az elmúlt hónapokban a világhírű Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox. A formáció, amely a régi és mai slágereket jazz és swing stílusban értelmezi újra, a YouTube-ot is meghódította: egyik dalukat majdnem 100 millióan látták.

A Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox csapatának eddig sem kellett szégyenkeznie, ha a népszerűségük került szóba. A pop-jazz jelenség 2011 óta élő fellépések sorozatával szórakoztatta a közönséget a világ minden táján, Magyarországon is többször adtak már koncertet. A népszerű zongorista, Scott Bradlee által alapított, kimagaslóan tehetséges nemzetközi énekesekből és zenészekből álló csapat a pandémia ideje alatt szüneteltette élő fellépéseit, a munkát azonban nem hagyták abba.

zene-klip-scott-bradlees-postmodern-jukebox

Színpadi show-k helyett, a tőlük megszokott módon videókkal szórakoztatták a közönséget. Klipjeik miatt március óta 1,5 millió követővel bővült a közösségi oldaluk, és már olyan videójuk is van, amit közel százmilliószor játszottak le a YouTube-on. Az újragondolt világslágereket és ismert jazz- és swingdalokat összesen már 1,5 billió alkalommal játszották le a YouTube-on, csatornájuk feliratkozószáma pedig megközelíti az 5,4 milliót. Az utolsó klipjük szeptember 16-án jelent meg, ebben Haley Reinhart közreműködésével adják elő a No Doubt Don’t Speak című dalát. Ezt a kisfilmet néhány nap leforgása alatt már 1,2 millió alkalommal játszották le. Hasonlóan népszerűek a TikTok felületén is, ahová egyedi klipeket készítenek a legtehetségesebb előadóikkal.

Turnéra indulnak

A Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox közben azon dolgozik, hogy újra élő koncerteken szórakoztathassák a közönséget. Hamarosan újra világkörüli turnéra indulnak, programjukba pedig a magyar közönség örömére Budapest is bekerült. A PMJ különlegesen tehetséges énekesei „időgépbe teszik a popzenét”, és együtt ünneplik meg a 20-as évek legnagyobb slágereit. A pop-jazz jelenség élő fellépések sorozatával keresztülszeli az Egyesült Arab Emírségeket, Kanadát, az Egyesült Királyságot és Európát. Turnéjuk során 2022. június 23-án este látogatnak el a magyar fővárosba, hogy a Papp László Budapest Sportarénában lépjenek fel.

zene-klip-scott-bradlees-postmodern-jukebox

Mint mindig a PMJ élő műsorai alkalmával, a The Grand Reopening turné is több tehetséges énekesből és zenészből álló együttest vonultat fel, akik Bradlee generációkon átívelő dalait éjszakáról éjszakára életre keltik. Az alapegyüttes tagjaihoz gyakran meglepetés vendégek csatlakoznak, hogy minden koncert egyedi, kiszámíthatatlan legyen, és ugyanakkor ezáltal napjaink vagy bármely más időszak egyik legizgalmasabb élő zenei élményévé váljon.

Nézd meg a videót, amit már majdnem 100 millióan láttak!

Fotó: Postmodern Jukebox – Dakota Elizabeth

Olvass tovább!