Közéleti beszélgetéssorozatot indít a Katona

2021. október 09.
A Katona és drámapedagógiai programjuk, a Behívó új közéleti beszélgetéssorozatot indít a K:antinban. Az első alkalom témája a közéleti aktivitás lesz, a beszélgetésen pedig Kemény Zsófi, Molnár Áron és Székely Kriszta is részt vesz.

Októberben K:özéletbevágó címen indít közéleti szabadegyetemet a Katona József Színház és a Behívó. A sorozat célja, hogy különböző közéleti, társadalmi kérdéseket járjanak körül, rövid előadások és a résztvevők számára is nyitott beszélgetések formájában úgy, hogy valódi párbeszéd alakulhasson ki. Fő célközönségük a mai középiskolások, egyetemisták és a fiatal felnőttek azon köre, akik a rendszerváltáskor még nem éltek vagy egészen kicsi gyerekek voltak, így lényegében kész narratívákat kaptak kézhez.

kozeletbevago-katona-jozsef-szinhaz

Az első alkalommal, amelyet most vasárnap, október 10-én, 15 órakor tartanak a K:antinban, Kemény Zsófi költő, író és slammer, Molnár Áron színész, aktivista és Székely Kriszta rendező beszélget.

A téma pedig? Mindenannyiunk számára igen aktuális. Mi a közélet? Milyen alternatívák léteznek az aktivitásra a szavazáson kívül? Mit jelent tulajdonképpen az állampolgári aktivitás? Hogy kapcsolódik a művészet a közéleti diskurzushoz? Kell-e feltétlenül kapcsolódnia? A beszélgetést Sipos Balázs, újsáígró, kritikus moderálja. A részvétel diákoknak (diákigazolvánnyal) ingyenes, de regisztálni azért szükséges előtte.

Bővebb infót ITT találsz!

Olvass tovább!