Ezeket a filmeket és sorozatokat várjuk a leginkább 2022-ben

2021. december 29.
A rendezők most sem hagynak minket magunkra a kanapé előtt. Íme hat film és négy sorozat, amire úgy tűnik, érdemes lesz időt áldozni 2022-ben.

Halál a Níluson

Végre bemutatják Agatha Christie évek óta halogatott klasszikusát, ami úgy tűnik, kihagyhatatalannak ígérkezik. Kenneth Branagh ismét visszatér Hercule Poirot szerepében, aki más zseniális színészek mellett Gal Gadottal karöltve kalauzol el minket a harmincas évek arisztokratáinak fényűző világába. A bajszos belga detektív ezúttal Egyiptomba utazik pihenni, de egy gyilkosság keresztülhúzza a vakációról szőtt terveit. Linnet Ridgeway Doyle és Simon Doyle friss házasok, akik nászútjukat élveznék a nílusi gőzhajón, de boldogságukat a férj korábbi szerelme, Jacqueline De Bellefort igyekszik szabotálni, aki bosszút esküdött a pár ellen.


Batman

Mindenki kedvenc Edwardja most egy ikonikus igazságosztó szerepébe bújik Zoë Kravitz, Jeffrey Wright, Andy Serkis, Paul Dano és Colin Farrell oldalán. A történet szerint a denevérember már két éve védelmezi Gotham City városát és lakóit a gonosztól, de a Batman-filmek sötét hangulatát most a Kravitz által alakított Macskanő színesíti meg.

Legendás állatok: Dumbledore titka

A Warner Bros. elköszönt a mostanában magánéleti botrányaival rendszeresen sajtóba kerülő Johnny Depptől, ezért Gellert Grindelwald Mads Mikkelsen arcával köszön majd le ránk a vászonról a Potter-univerzum legújabb sikersorozatában. Albus Dumbledore (Jude Law) nehéz helyzetbe kerül, ugyanis fiatalkorukban gyengéd szálak fűzték őt össze Grindelwalddal, akivel egyezséget kötöttek, hogy soha nem párbajoznak egymással. A Roxfort védelmező atyja ezért varázslótársai, köztük a széria főszereplője, Göthe Salmander (Eddie Redmayne) és egy varázstalan pék segítségét kéri.

Avatar 2

Tizenhárom év után folytatódik James Cameron Golden Globe-díjas alkotása. Visszatér Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Sam Worthington és Stephen Lang is, ráadásként pedig Kate Winslet csatlakozik a csapathoz. A kerekesszékes veterán és Neytiri szerelméből már három gyermek született, de a közösség számára szokatlan ember-na’avi pár nehézségekbe ütközve próbál boldogulni a na’avi közösségben, ahogy a többi ember is, akik a Pandorán maradtak.

Doktor Szöszi 3

21 év után ismét a meglepetéseket okozó, a magát mindenki szívébe belopó ügyvédnő gondjaira bízhatjuk magunkat. A főszereplő, Reese Witherspoon korábban sokat sejtetően csak annyit nyilatkozott, hogy „elég menő lenne, ha (Elle Woodsot) a legfelsőbb bíróság tagjaként látnánk viszont vagy esetleg indulna az elnökválasztáson” – kíváncsian várjuk, hogy mi lesz belőle. Annyit már biztosan tudunk, hogy a Doktor Szöszi harmadik része nem csupán a már jól ismert szereplőkkel, hanem feminista gondolatokkal tér vissza a vászonra 2022-ben.

Elvis

A Carrie naplójának szívtiprójaként és Vannesa Hudgens exeként ismert Austin Butlers bújik Elvis Presley bőrébe, de Tom Hankset és Maggie Gyllenhalt sem kell hiányolniuk a nézőknek. Az életrajzi ihletésű film a rock’n’roll-legenda és menedzserének kapcsolatán keresztül meséli el a király életét, 20 évet felölelve.


Sárkányok háza (House of Dragon)

Folytatódik az erőszakkal és szexuálisan talán legtúlfűtöttebb sorozat, csak éppen az előzményével. A világhírű Trónok harca világa most egy 10 részes minisorozatban elevenedik meg, és a Targaryen-ház történetét mutatja be, 200 évvel a világ legsikeresebb sorozatának eseményei előtt. A főszereplő pedig nem más, mint A koronából már jól ismert Matt Smith.

A Gyűrűk Ura (The Lord of The Rings)

Középfölde ismét kalandra hív minket, ezúttal mindenidők legnagyobb költségvetésű filmjének cselekménye előtt több mint ezer évvel korábbra. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem fogunk ismerős nevekkel találkozni: Galadriel, Elrond és Celebrimbor alakja is felbukkan majd a történetben, ezúttal más színészek által megformálva. A trilógia előzménytörténetén, a Szilmarilokon alapuló sorozat előreláthatólag öt évadon keresztül szegez minket a kanapé elé, és erős női karaktereket is bemutat majd.

The First Lady

A legújabb politikai témájú sorozat első évada három elnökfeleség, Michelle Obama, Eleanor Roosevelt és Betty Ford életébe enged betekintést. A first ladyk ugyanis nem egyszerűen az Egyesült Államok első emberének házastársai, hanem adott esetben akár nagyban befolyásolják az elnöki döntéshozatalt, sőt az egész világot is. A szereposztás maga a megvalósult álom: Obamát az Oscar-, Tony- és Emmy-díjas Viola Davis, Fordot Michelle Pfeiffer, Rooseveltet pedig Gillian Anderson alakítja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial) által megosztott bejegyzés

Vikingek: Valhalla

2022-ben harcos amazonok adnak nekünk erőt, ugyanis a viking közösségekben nem volt meglepő, ha egy nő pajzsot és kardot ragadott. Érkezik a Vikingek: Valhalla, a History Channel nagysikerű, Vikingek című sorozatának folytatása, ami az eredeti sorozat után 100 évvel, tehát az 1000-es évek elején játszódik. A széria a történelem leghíresebb vikingjeinek életét viszi filmre, éppen akkor, amikor az északi pogány harcosok csillaga már nem ragyog úgy az égen, mint a korábbi főszereplők, Lagertha és Ragnar Lothbrok idejében.

Fotó: Unsplash

Olvass tovább!