Mads Mikkelsen lép Johnny Depp helyére a Legendás állatok-filmekben

2020. november 27.
Belép a Legendás állatok varázsvilágába Mad Mikkelsen is. A Hannibál sztárja Johnny Depp helyére érkezik a gonosz sötét varázsló, Gellert Grindelwald szerepére a franchise következő, harmadik részében.

A Warner Bros. sajtóközleményben jelentette be, hogy a harmadik Legendás állatok-filmben, amelyet jelenleg is forgatnak a London melletti stúdióban, Johnny Depp helyére Mads Mikkelsen érkezik. Depp alakította az előző két részben Gellert Grindelwaldot.

mads-mikkelsen-legendas-allatok-grindelwald

Múlt hónapban Johnny Depp még azt jelentette be, hogy a Warner Bros. meghosszabbította szerződését, és ő szerepel majd a harmadik részben is, ám később a szerződésbontás hírét közölte rajongóival. „Szeretném mindenkivel megosztani, hogy a Warner Bros. stúdió megkért, hogy a Legendás állatok-filmekben játszott szerepemről, Grindelwald alakításáról mondjak le. A kérésüket tiszteletben tartva közös megegyezéssel távozok a produkcióból.”

A Warner Bros. is megerősítette a hírt: „Johnny Depp távozik a Legendás állatok-franchise-ból. Köszönjük Johnny munkáját az eddigi filmeken. A Legendás állatok 3. forgatása jelenleg is zajlik, Gellert Grindelwald szerepét más színésznek osztjuk ki.”

Johnny Depp távozásának híre azután kapott szárnyra, hogy november 2-án az Egyesült Királyság bírósága úgy döntött, hogy a The Sun bulvárlap jogosan nevezte a színészt feleségverőnek egy 2018-as cikkében. Depp tagadja, hogy bármikor erőszakosan lépett volna fel volt feleségével, Amber Hearddel szemben.

A színész távozására a Legendás állatok-filmekből Jude Law – aki a fiatal Albus Dumbledore-t alakítja a második részben – szintén reagált: „Ez egy összetett film, sok-sok réteggel. Ez az egyik legnagyobb produkció, amiben valaha dolgoztam. És egy ilyen helyzetben, mint ez, engednünk kell a stúdiónak. Nem tehetünk mást. Egy ilyen franchise-ban a stúdió és a produkciós cég dönt egyedül, amit el kell fogadnunk, mivel csak egyetlen láncszem vagyunk a hatalmas gépezetben.”

Olvastad már?

Forrás: Variety
Fotó: Getty Images