Eljön a sárkányok ideje végre: az első képek a Trónok harca előzménysorozatából

2020. december 08.
Hatalmas űrt hagyott maga után a Trónok harca 2019-es befejezésével, ám George R. R. Martin szerteágazó mágikus világát már nem kell sokáig nélkülöznie a rajongóknak. Az HBO a szerző saját folytatásával készíti a House of the Dragont, amely a Targaryen-ház születését mutatja majd be. Itt vannak az első képek az előzménysorozatból.

2021-ben kezdődik a Trónok harca előzménysorozatának, a House of the Dragonnak forgatása. George R.R. Martin és Ryan Condal, az eredeti sorozat két atyja is a készítők között van, velük együtt ugorhatunk fejest a Targaryen-ház születésébe és felemelkedésébe. Összefoglalunk mindent, amit a sorozatról eddig tudunk.

tronok-harca-targaryen-house-of-the-dragon

Miről szól a House of the Dragon?

George R.R. Martin 2018-as könyvén, a Tűz és véren alapul a tízrészes sorozat, amely a Targaryen-ház történetét meséli el. Valószínűleg emlékszik még az is, aki nem volt a Trónok harca rajongója, hogy ez az a dinasztia, amelynek Daenerys Targaryen (Emila Clarke játszotta az eredeti sorozatban) is tagja. A House of the Dragon 300 évvel az eredeti Trónok harca előtt játszódik, új nézőpontból engedve bepillantás a sárkányok anyjának származásába.

Az eredeti szinopszisban azt olvashatjuk, hogy „évszázadokkal a Trónok harca eseményei előtt, a Targaryen-ház a Sárkánykőnél telepszik le. A Tűz és vér története Aegon, a hódító történetével kezdődik, aki a Vastrón készítője, és feltett szándéka, hogy leszámol a Targaryenek generációival, akik a trónusért harcoltak. Így kezdődik a polgárháború, amely mely majdnem szétszakítja a dinasztiát.”

Mit láthattunk eddig a House of the Dragonból?

2020. december 4-én mutatta meg a Trónok harca hivatalos Twitter-csatornája az első képkockákat a nagy érdeklődéssel övezett előzménysorozatról. „A sárkányok jönnek” – írták a képek mellé, amelyeken azok közül a sárkányok közül láthatunk néhányat, amelyek szerepelnek majd a sorozatban.

Mikor kerül adásba a sorozat?

Az HBO programigazgatója, Casey Bloys becslése szerint a House of the Dragon valamikor 2022-ben kerül adásba. 

Ki szerepel a House of the Dragonban?

Amit eddig tudunk, hogy Paddy Considine alakítja majd Viserys Targaryen királyt. Rhaenyra Targaryen hercegnő, Alicent Hightower királynő, II. Aegon Targaryen és Daemon Targaryen karaktereinek megformálójáról azonban egyelőre még nem szivárogtak ki információk. Az Entertainment Weekly úgy értesült, hogy 2020 júniusában kezdődtek a szereplőválogatások, ám még nem alakult ki a végleges stáb.

Olvastad már?

Kik az HBO projektjének készítői?

A House of the Dragon rendezője Miguel Sapochnik és Ryan Condal lesznek, akik már a Trónok harcán is dolgoztak. Sapochnik Emmy-díjat is nyert az eredeti sorozat hatodik évadának kilencedik epizódjával. Ő volt az utolsó szezon rendezője is, amiért szintén Emmyre jelölték.

George R.R. Martin is részt vesz a készítésben?

A blogjára írt bejegyzésben erősítette meg az író, hogy ő is segíti az új sorozat munkálatait, ám csak azután, ha befejezte a régóta várt hatodik könyvét, amely a Trónok harca sorozatot is inspirálta. „Addig nem veszek részt semmilyen forgatókönyv írásában, míg nem fejeztem be a Winds of Wintert” – írta R.R. Martin.

Lesz szerepe Emilia Clarke-nak is?

Az eredeti sorozat egyik legnépszerűbb és legfontosabb szereplője Daenerys Targaryen volt. A karaktert játszó Emilia Clarke-ot is nagyon szerették a rajongók, ám saját bevallása szerint sem tudott még semmit arról, hogy lesz-e, és ha igen, milyen szerepe a Targaryen-központú előzménysorozatnak.

Olvass tovább!

Forrás: Marieclaire.com
Fotó: Instagram, Getty Images