Magyarországra jön a Michael Jacksonnal koncertező gospel együttes

2021. december 31. |

Januárban Debrecenben és Budapesten ad koncertet Dwight Robson baptista tiszteletes The Golden Voices of Gospel nevű világhírű, afroamerikai zenészekből és vokalistákból álló formációja.

A The Golden Voices of Gospel, Dwight Robson baptista tiszteletes világhírű együttese, amelynek afroamerikai tagjai ízig-vérig muzsikusok és fantasztikus énekesek, vokalisták. A változatos repertoárban az ütős hangszerek, a zongora és a basszus egyenlő szerepet kapnak, ami egyedi  hangzást kölcsönöz koncertjeiknek. 

gospel-koncert-zene-the-golden-voices

A formáció nevében fémjelezett „arany hangjukkal” többszáz koncertet adtak eddig szerte a világon. A tiszteletes Missouri államban, St. Louisban született, együttese tagjaival együtt New Yorkból érkezik európai turnéjára, köztük Debrecenbe Budapestre is.

A The Golden Voices of Gospel együttessel olyan világsztárok dolgoztak együtt, mint Michael Jackson, Bonnie Tyler vagy Mariah Carey. A popzene meghatározó előadói; Tina Turner, Stevie Wonder, Whitney Houston és Beyoncé  is sokat merített a gospel stílus hagyományaiból slágereiknél. A gospel szó evangéliumot, jó hírt, örömhírt jelent. Az evangéliumon alapuló amerikai vallásos dalokból, az afroamerikaiak szabadságvágyának, boldogságának dalba öntött imádságaiból, a spirituálékból fejlődött ki, de annál élénkebb lüktetésű, ritmizáltabb zene. A formáció mottója; Let’s have Church Tonight! A kivételes koncert során olyan emblematikus spirituálék és gospelek hangzanak el, mint a Hallelujah vagy az Oh, Happy Day. A közönség minden alkalommal egy nagyon személyes élménnyel lesz gazdagabb; a jól ismert gospeldalok a déli spiritualitás felemelő tradicionális világába kalauzolják a nézőket 2022. január 13-án a Debreceni Református Nagytemplomban és január 14-én a Szent István Bazilikában.

Fotó: René von der Voorden

Olvass tovább!Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra