Magyarországra jön a Michael Jacksonnal koncertező gospel együttes

2021. december 31.
Januárban Debrecenben és Budapesten ad koncertet Dwight Robson baptista tiszteletes The Golden Voices of Gospel nevű világhírű, afroamerikai zenészekből és vokalistákból álló formációja.

A The Golden Voices of Gospel, Dwight Robson baptista tiszteletes világhírű együttese, amelynek afroamerikai tagjai ízig-vérig muzsikusok és fantasztikus énekesek, vokalisták. A változatos repertoárban az ütős hangszerek, a zongora és a basszus egyenlő szerepet kapnak, ami egyedi  hangzást kölcsönöz koncertjeiknek. 

gospel-koncert-zene-the-golden-voices

A formáció nevében fémjelezett „arany hangjukkal” többszáz koncertet adtak eddig szerte a világon. A tiszteletes Missouri államban, St. Louisban született, együttese tagjaival együtt New Yorkból érkezik európai turnéjára, köztük Debrecenbe Budapestre is.

A The Golden Voices of Gospel együttessel olyan világsztárok dolgoztak együtt, mint Michael Jackson, Bonnie Tyler vagy Mariah Carey. A popzene meghatározó előadói; Tina Turner, Stevie Wonder, Whitney Houston és Beyoncé  is sokat merített a gospel stílus hagyományaiból slágereiknél. A gospel szó evangéliumot, jó hírt, örömhírt jelent. Az evangéliumon alapuló amerikai vallásos dalokból, az afroamerikaiak szabadságvágyának, boldogságának dalba öntött imádságaiból, a spirituálékból fejlődött ki, de annál élénkebb lüktetésű, ritmizáltabb zene. A formáció mottója; Let’s have Church Tonight! A kivételes koncert során olyan emblematikus spirituálék és gospelek hangzanak el, mint a Hallelujah vagy az Oh, Happy Day. A közönség minden alkalommal egy nagyon személyes élménnyel lesz gazdagabb; a jól ismert gospeldalok a déli spiritualitás felemelő tradicionális világába kalauzolják a nézőket 2022. január 13-án a Debreceni Református Nagytemplomban és január 14-én a Szent István Bazilikában.

Fotó: René von der Voorden

Olvass tovább!