Budapestre érkezik John Legend

2021. december 18.
Jövő nyáron a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a többszörös Grammy- és Oscar-díjas amerikai soul és R&B előadó: John Legend, aki olyan albumairól ismert, mint az All of Me, Get Lifted és a Love in the Future.

John Legendet igazi csodagyereként tartották számon, akit nagymamája tanított meg zongorázni, és templomi kórusban énekelve nőtt fel, majd a Pennsylvaniai Egyetemre járt, ahol egy acappella csoport társszerzője volt. Hamarosan megismerkedett Kanye West feltörekvő hiphopelőadóval, és a két zenész együttműködött egymás demóiban.

john-legend-budapest-koncert

Olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Alicia Keys, Twista, Janet Jackson és Kanye West. Két további szólóalbum után 2010-ben kiadta a Rootsszal közösen, a Wake Up! albumot. A tévében is megjelent a Duets versenyben coachként, mielőtt megjelent volna következő albuma, a 2013-as Love in the Future. A művész Oscar-, Golden Globe-ot és Grammyt kapott a Commonnal a 2014-es Selma című filmben szereplő Glory című dalukért, majd később Emmy-díjat kapott a 2018-as Jesus Christ Superstar Live in Concert című produkcióban nyújtott teljesítményéért.

John Legend 2020. június 19-én adta ki a Bigger Love-t. „Ezekben a fájdalmas időkben néhányunk elgondolkodik azon, vajon jó-e nevetni, táncolni vagy romantikusnak lenni Művészetünkön keresztül képesek vagyunk erre. Ez az album a szeretet, az öröm, az érzékiség, a remény és a rugalmasság ünnepe, azoknak a dolgoknak, amelyek olyan széppé és hatásossá teszik kultúránkat.” A budapesti, 2022 júniusi koncerten a művész legjobb slágerei szólnak majd.

A jegyértékesítés december 14-én 10:00 órától indul online www.eventim.hu -n, illetve személyesen az Tex országos jegyirodáiban.

Fotó: John Legend Press Photos

Olvass tovább!