Ma lenne 57 éves – Összegyűjtöttük Whitney Houston legszebb dalait

2020. augusztus 09.
Nyolc éve már, hogy a hatszoros Grammy-díjas énekesnő gyógyszer-túladagolásban az életét vesztette. Whitney Houston még ma is csak 57 éves lenne, születésnapja alkalmából csokorba gyűjtöttük a legszebb dalait.

Nem túlzás azt mondani, hogy Whitney Houstonnak a vérében volt a zene. Édesanyja, Cissy Houston is Grammy-díjas soul- és gospel énekesnő volt, a keresztanyja pedig nem más volt, mint Aretha Franklin tizenhatszoros Grammy-díjas énekesnő.

Whitney-Houston

Whitney Houstont gyakran csak a Hangként (The Voice) emlegették, a Guinness Rekordok Könyve szerint ő a valaha legtöbbet díjazott női előadóművész. Díjai közt szerepel 2 Emmy-díj, 6 Grammy-díj, 38 Billboard Music Awards, 22 American Music Awards, pályafutása alatt összesen 415 díjat és kitüntetést vehetett át. 26-szor jelölték Grammy-díjra, 38-szor pedig American Music Awardsra.

De lássuk is azt az 5 dalát, amiért az egész világon milliók rajongtak.

I will always love you

Érdekesség, hogy a dalt Dolly Parton írta 1973-ban. Először az ő kislemezén jelent meg 1974-ben, ám igazán híressé Whitney Houston tette 1992-ben, amikor elénekelte a Több mint testőr című filmben. Houston változata minden idők egyik legnagyobb példányszámban eladott kislemeze lett.

I Wanna Dance with Somebody

A dal az énekesnő második stúdióalbumán, a Whitney-n jelent meg 1987-ben. Houston ezzel a dallal is nyert egy Grammyt 1988-ban.

I Have Nothing

Ez a dal is a Több, mint testőr című filmhez készült, és rengeteg díjra jelölték. A többi között kapott egy Oscar-jelölést filmzene kategóriában, egy Grammy-jelölést és egy Soul Train Music Awards-jelölést is.

I’m Every Woman

A dal eredetileg Chaka Khan amerikai énekes szerzeménye, amit Houston 1992-ben feldolgozott, és igazán sikeressé is tett.

Saving All My Love For You

Ezzel a dallal nyerte meg az énekesnő az első Grammy-díját 1986-ban, és ugyanabban az évben egy American Music Award-díjat is nyert vele. Ez volt Houston első igazán nagy dobása.

 

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images