Több jel is arra utal, hogy az Oscar-esélyes színész ölte meg a feleségét, mégsem tudták rábizonyítani

2022. május 13.
Bonny Lee Bakley-t 2001. május 4-én látták utoljára élve, amikor férje, a 67 éves Robert Blake társaságában vacsorázott egy olasz étteremben.

Mikor a pár hazaindult, az étterem parkolójában valaki kétszer is rálőtt Bonnyra, az eset körülményei pedig máig tisztázatlanok, pedig már 20 év is eltelt. A tragédia előtt Robert Blake, az ígéretes szerepeket játszó egykori gyerekszínész, visszasietett az étterembe, állítása szerint azért, mert ott kiesett a zakója zsebéből a revolvere. Az áldozat tehát egyedül várakozott a parkoló autóban, ez a kis idő pedig pont elégnek bizonyult az elkövetőnek ahhoz, hogy kioltsa a 44 éves Bonny életét. 

Robert Blake és kislánya, Rose az édesanya, Bonny Lee Bakley temetésén

Robert Blake és kislánya, Rose az édesanya, Bonny Lee Bakley temetésén

A férfi, aki az áldozat tizedik férje volt, elmondása szerint azért tartott magánál fegyvert, mert Bonny féltette az életüket, és feltűnően sokszor ismételgette később, hogy a nő életét más típusú pisztollyal oltották ki, mint amilyen az övé. A közelben lakó szemtanúk viszont felettébb idegesnek és zavartnak látták Robertet, aki fel-alá mászkált a parkolóban, egyszer el is hányta magát, majd a földre roskadt. 

Robert Blake a vádlottak padján

Robert Blake a vádlottak padján

A környékbelieknek az is feltűnt, hogy a helyszínelők igazán kesztyűs kézzel bántak a színésszel: szinte mindegyikük a holttesttel volt elfoglalva, Robert Blake mellett csak egyetlen egyenruhás tartózkodott, az is átkarolta a vállát, mintha vigasztalni próbálná. 

A bűntett másnapján a nyomozók az egyik közeli kukában találtak egy 9 mm-es fegyvert, amit engedély nélkül birtokolt a tulajdonosa. Hogy pontosan kihez tartozott, azt nem lehet tudni, az azonban megmásíthatatlan tény, hogy a színész parkolóhelyétől néhány méterre bukkantak rá, és hogy az ebből hiányzó töltények okozták a fiatal anyuka halálát. Ez egyértelműen Robert Blake-re terelte a gyanút, mégsem sikerült rábizonyítani a bűncselekményt, a bíróság azonban többször is pénzbüntetést szabott ki rá. A People magazin most újra elővette az ügyet, és nyomozásuknak köszönhetően egyre több újabb bizonyíték lát napvilágot…

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?