Egy szoros ölelés inspirálta NOIRA legújabb dalát

2022. június 06.
„Warm is warm, like you just said...and we’ll never get cold!” – így kezdődik NOIRA, vagyis Rajcsányi Nóri legújabb szerzeménye, a Warm is warm, amely 2022. június 3-án megjelenő első EP-jének címadó dala. Ez a szám tökéletesen meghatározza az egész kisalbum személyes hangvételét, hiszen ez a sor is egy szoros ölelés közben hangzott el, mielőtt dalszöveggé formálódott volna.

Az új dallal a NOIRA-tól eddig megszokott érzelmes, lágy vokálokkal teli, chill-es R&B/soul repertoárba bekerült egy tempósabb, élő hangszeres layerekkel teli track is. Az új hangzásban fontos szerepe volt az olyan feltörekvő brit R&B alkotók által nyújtott inspirációnak, mint Joy Crookes, Olivia Dean, Cleo Sol és Eloise.

oleles-noira-dal-kislemez-rajcsanyi-nora

A Warm is warm, mint ahogy egy dal kivételével az EP összes további szerzeménye is, Gyarmati Fanny egyedülálló hangszerelésének és produceri munkájának az eredménye – mindegyik általa producerált dalban ő játssza a gitár- és basszusgitár szólamokat, a Warm is warmba pedig élő dob és trombita is került Ferencz László és Macskin Dávid közreműködésével. A NOIRA-hangzáson, vagyis a dalok keverésén és masterelésén a kezdetektől Stámusz Feri dolgozik.

oleles-noira-dal-kislemez-rajcsanyi-nora

„A Warm is warm című dal és az egész EP a nagyon szoros, életre szóló szerelmi, családi és baráti kötelékekről szól. Amikor egy kapcsolat annyira szoros és mély, hogy a másik minden rezdülését ismered és ez minden szépségével és nehézségével együtt okoz benned valami elképesztő melegséget. Amikor olyan szinten vagy tisztában a másik személyével és minden apró dolgával, mintha a kedvenc könyvedből olvasnád a kedvenc karaktered több ezer oldalon át bemutatott jellemzését nap mint nap. Az I welcome you a hosszabb távollétek utáni találkozások pillanati mámorát írja le izgalmas hasonlatokkal, a Weak girl a gyengébb pillanatokban érzett feltétlen bizalmat, a You a tökéletlenségekben rejlő tökéletességet, a Meant to fall pedig a kapcsolatok és az őszinte érzelmek erejébe vetett hitet mutatja be” – jellemzi a dalokat Nóri.

Az EP vizuális megjelenítésén is fantasztikus csapat dolgozott: Vadas Géza akusztikus live session videót forgatott két dalhoz Buda egyik legszebb, eldugott részén. Az kislemez fotós cover storyját Nóri régi jó barátja, Horváth Miklós készítette – fókuszban a városi létben leginkább életre kelő NOIRA-val, a lemezborítót pedig Pint Sophie tervezte.

A Warm is Warm dalai élőben először 2022. június 9-én mutatkoznak be a nagyközönség előtt a Millenáris Parkban található Zsiráf Buda teraszán – a live felállásban ezúttal Gyarmati Fanny (gitár) és Ferencz László (dob) mellett Macskin Dávid (trombita) is játszik majd, illetve különleges vendégként Szczuka Panka, a Flanger Kids énekese is erősíti a vokál szekciót gyönyörű hangjával.

Olvass tovább!