Világsztárokkal dübörög a Balaton Sound, és a B My Lake is újra vár!

2022. június 26.
Két év szünet után nagy visszatérést ígér Európa legmenőbb vízparti fesztiválja, a Zamárdiban idén tizennegyedik alkalommal felépülő Balaton Sound. Természetesen a bulizni vágyók nem maradnak B my Lake nélkül sem: új formátumban és új keretek között tér vissza a hazai rendezvény színtérre, nem is akármilyen módon! 2022-ben Európa legmenőbb vízparti fesztiválja, a Balaton Sound ad neki teret. Június 29. és július 2. között irány Zamárdi!

Az underground elektronika jegyében idén olyan headlinerek érkeznek a Balaton partjára, mint Richie Hawtin, Deborah De Luca, FISHER, vagy éppen Sven Väth. Visszatér a közönségkedvenc spanyol elrow is, lenyűgöző dekorelemeivel, táncosaival és nem utolsó sorban kiváló fellépőivel, hogy a szórakoztatás legmagasabb szintjével ajándékozza meg a nagyérdeműt. A tematika El Triángulo de las Rowmudas egy elképesztő mélytengeri világba fogja elrepíteni a közönséget földöntúli medúzáival, hatalmas csápú óriáspolipjaival és a tengeren hajózó, veszedelmes kalózokkal. A fellépők között köszönthetjük továbbá – a teljesség igénye nélkül – Pan-Potot, Loco Dicet, Meduzat, valamint Jamie Jonest és Joseph Capriatit.

vilagsztar-balaton-sound-b-my-lake

A szervezők korábban 24 világsztárt jelentettek már be, köztük ott van a dj világranglistán második Martin Garrix, a kívánságlisták állandó éllovas duója, Dimitri Vegas & Like Mike, az álarc mögé rejtőző világsztár Marshmello, a Sound egyik legnagyobb közönségkedvence, a magyar feleséget választó Timmy Trumpet, vagy a svéd house fenomén, Alesso. Sőt a műfaj egyik legnagyobb klasszikusaként számontartott techno dj, Paul Kalkbrenner is fellép majd.

Debütáló sztárok

A nagy visszatérők mellett olyan „elsősoundozók” is elfogadták a fesztivál meghívását, mint a kazah, vasúti mérnökből lett Grammy–díjas dj, Imanbek, a Dj Mag top 100 világranglistán negyedik helyre berobbant Alok vagy a friss brit awards díjazott Becky Hill.

És álljon itt a fellépők teljes névsora: Archie Hamilton, Analog Balaton, Bastian Bux, Ben Böhmer live, Candyman, Chris Liebing, Chuck & Perge, Cloonee, Collective Machine, Danny Tenaglia, Deborah De Luca, De La Swing, Denes Toth, Dj Pola, Episode1, FISHER, Franky Rizardo, Giolí & Assia live, Giorgia Angiuli live, HOT X, HVOB live (Clubset), Hernan Cattaneo b2b Nick Warren, Jaffa Surfa & Garay, James Cole, Jamie Jones and Joseph Capriati, Julian Jeweil, Ilario Alicante, Loco Dice, Marc Maya, Mateo & Spirit, Meduza, Metha, Miss Monique, Monolink live, Nastia, Nick Curly, Nusha, Pan-Pot, Paul Kalkbrenner live, Poli, Raul Young, Reinier Zonneveld live, Richie Hawtin, Rizkid, Sabee, Secret Factory, SanFranciscoBeat, Shabaam, Space 92, Sven Väth, Svetec, Tini Gessler, Toni Varga, Viviana Casanova.

vilagsztar-balaton-sound-b-my-lake

A MOL Nagyon Balaton eseménysorozat részeként 2013-ban alapított B my Lake fesztivál már indulásának első évében elnyerte az „Európa Legjobb Új Fesztiválja” díjat a hollandiai European Festival Awardson, az elmúlt évtizedben pedig három különböző helyszínen rendezték meg hét alkalommal, bejárta a balatoni régió különféle pontjait Balatonvilágostól Keszthelyen át egészen Zamárdi szabadstrandjáig.

Két évnyi kényszerszünet után a legnagyobb underground elektronikus zenei fesztivált jegyző Deadcode Produkció és a VOLT Produkció Kft. szervezői úgy döntöttek, hogy idén már a Balaton Sound ad otthont a fesztiválnak azon a helyszínen, ahol 2019-ben utoljára bulizhattak a látogatók.

vilagsztar-balaton-sound-b-my-lake

„A Balaton Sound szervezőiként büszkék vagyunk a B my Lake fesztivállal kötött megállapodásra, hiszen látható, hogy nem csak itthon, hanem a nemzetközi elektronikus zenei szcénában is egyre szélesebb körben kapnak hangsúlyos szerepet az olyan underground stílusok, mint a techno, a tech-house, a minimál és house – nyilatkozta Fülöp Zoltán, a Balaton Sound fesztiváligazgatója. – A B my Lake ebben a tekintetben egy értékes és egyedülálló brand, amely hitelesen képviseli ezeket a zenei műfajokat.”

A B my Lake tehát a Balaton Sound keleti oldalára költözik majd be két zenei színpaddal, a techno és house stílus majd ötven nemzetközi sztár dj-jének részvételével. Természetesen a B my Lake nevével fémjelzett területre érvényesek lesznek a Sound jegyek, így az együttműködésen keresztül a Soundra érkező nemzetközi látogatókkal is megismertethetik a B my Lake brandet és koncepciót, amely méltán híresült el az underground elektronikus zene egyik kiemelkedő fellegváraként.

Azoknak a rajongóknak, akik még nem váltották vissza jegyeiket, a bejelentést követően automatikusan visszautalják a korábban megvásárolt belépőjegyeik árát és jelentős kedvezménnyel tudnak idén a Balaton Sound Fesztiválra belépőt váltani.

Fotó: Mudra László

Olvass tovább!