Klippremier: Zalatnay Cini leporolta régi slágerét

2022. augusztus 25.
A népszerű lemezlovas, DR BRS számára mindig nagy vállalás egy ikonikus szerzemény újragondolása, nincs ez másként Zalatnay Cini Várlak még című időtlen klasszikusával sem. Cini a debütáláskor azt is elárulta, hogy mi minden érzés és élmény érte az 1970-es években, amikor az eredeti felvétel keletkezett.

„Mindig érzem a kockázatot, amikor egy nagy slágert kell leporolnom, hiszen nem kis falat az eredetihez méltó verziót készíteni. Négy évvel ezelőtt a Fekete Vonat Hol van az a lány legendás nótájánál éreztem először, hogy ha sikert szeretnék elérni, be kell vállalnom ezt a rizikót. És milyen jól döntöttem, hiszen 2021-ben a MAHASZ TOP10 legjátszottabb előadójaként tüntetett fel a számmal és a későbbi, Berkes Olivérrel közös Balázs Fecó-átdolgozással, az Évszakokkal” – meséli Béres Atka, aki az Ámokfutók, A hold dala új kollab-verziójával tarolta le a rádiókat és ért el YouTube-ot.

dr_brs_zalatnay-cini

A zenedoktor ezúttal is bevállalós volt és egy igazi örökzöldhöz, Zalatnay Sarolta Várlak még (Hosszú, Forró nyár) című szerzeményéhez nyúlt. Atka számára izgalmas kihívást jelentett, hogy a popcsillag zenéjéből egy kortárs klubkedvencet készítsen, hiszen Cininek tömérdek emléke fűzödik az 1970-es évek egyik legsikeresebb alkotásához.

„A ’70-es években három meghatározó mozzanat volt: 1971-es Táncdalfesztiválon a Fák, virágok, fény című dallal elnyertük a harmadik díjunkat és felfigyeltek a hangomra, aztán pedig a Miért mentél el? keményebb blues-számként emelkedett ki abból az időszakból. Eljött 1974, amikor későbbi férjemmel, Révész Sanyival egyre közelebb kerülttünk egymáshoz és megszületett a Várlak még. Mindegyik momentum érzelmileg fontos volt számomra” – mesélte Cini.

dr_brs_zalatnay-cini

A leporolt Várlak még című dalban persze hozzáadódott t a DJ/producer mélyen személyes verzéje is, amely a szerelmi életének egy nehéz időszakáról szól. Atka azóta már boldog házas és egy gyermek édesapja, a klipben pedig felesége is szerepet vállalt.

Ezt is olvasd el!