Hét hónapig tervezték a Sárkányok háza egyik szexjelenetét

2022. szeptember 20.
A Sárkányok háza színésze, Fabien Frankel egy interjúban árulta el, hogy színészpartnerével és a sorozat intimitáskoordinátorával hónapokig dolgoztak a negyedik epizód szexjelenetén.

Már a Trónok harca is híres volt róla, hogy nem vetik meg az érzéki szexjeleneteket, amikben természetesen az előzménysorozat Sárkányok háza sem szenved hiányt. A sorozat egyik színésze, Fabien Frankel nemrég egy interjúban árulta el, mennyi fejtörést okozott nekik, hogy érzékivé, mégis hitelessé tegyék a sorozatban látható egyik aktust.

sarkanyok-haza-fabien-frankel-szexjelenet

A szexjelenet a negyedik epizódban látható, a Frankel által megformált Ser Criston Cole látható a Milly Alcock által alakított Rhaenyra Targeryennel. A színészek és a sorozat készítője olyan jelenetet szerettek volna megmutatni, amiben igazán őszintének és hitelesnek tűnik a szex, ahogy Frankel fogalmazott, nem egy vad jelenetet akartak forgatni, amiben „csorog az izzadság a szereplők hátán”, azt nem érezték volna őszintének. Így végül összesen hét hónapig tervezgették a jelenetet Alckockkal, az epizódot rendező Clare Kilnerrel és a sorozat intimitáskoordinátorával.

„Emlékszem, hogy folyamatosan mentek az SMS-ek, a hívások és a meetingek Clare, Milly, az intimitáskoordinátorunk és köztem” – magyarázta Fabien Frankel az Entertainment Weeklynek. A történet szerint Ser Criston Cole korábban cölibátust fogadott, végül mégis eldobta az esküjét, hogy együtt lehessen Rhaenyrával – ezt a vívódást és vágyódást szerette volna megmutatni Frankel az ominózus jelenetben. „Minden erről a küszködésről szólt: ahogy leveszi a nehéz páncélt, ahogy tudatosul benne, hogy megszegi a fogadalmát… Ezt szerettem volna átadni.” A színész arra is figyelt, hogy a legapróbb részletek is hitelesek legyenek a Sárkányok házában: a nehéz páncélt például nem lehet pár másodperc alatt lekapni, ezért aztán a jelenetben a páros is elég sokat bajlódik vele.

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images

Olvass tovább!