Kastélyok, várak, kertek: meglepő helyeken forgatják a Sárkányok házát

2022. szeptember 03.
Az HBO új sikersorozatát, ami a Trónok harca előzményeit meséli el, nagyrészt olyan helyszíneken forgatták, ahova bármikor ellátogathatunk mi is.

Minden rekordot megdöntött az HBO-n a Sárkányok háza – már a premierje napján közel 10 milliós nézettségével. A Trónok harca előzménysorozatát ráadásul nagyrészt olyan helyszíneken forgatták, ahova bármikor ellátogathatunk mi is. Mutatjuk a hat legszebb kastélyt, kertet és falut, ami a Sárkányok háza első évadában központi szerepet kapott.

Szent Mihály-hegy, Cornwall, Anglia

sarkanyok-haza-helyszin

A Sárkányok házában az aprócska angol sziget, melyet Szent Mihály-hegynek neveznek, a Driftmark nevet kapta, mely a szintén a valóságban nem létező Feketevíz-öbölben található. Ez a Velaryon-ház székhelye. A valóságban a St. Aubyn-család lakott a Szent Mihály-hegyen található kastélyban nagyjából 1650-ig.

Castleton, Derbyshire, Anglia

sarkanyok-haza-helyszin

Festői falucska Castleton, nem csoda, hogy itt rendezték be Arryn völgyét a Sárkányok házában. A derbyshire-i fennsíkon található, a 2011-es népszámlálás adatai szerint kevesebb mint hétszáz állandó lakója van.

La Calahorra, Granada, Spanyolország

sarkanyok-haza-helyszin

A Sárkányok házában Pentosnak nevezték el a középkori kastélyt, amit a valóságban Castillo de La Calahorrának hívnak, és Granadában található. A sorozatban ez egy szabad város valahol Westerosban. Castleton előbb említett falucskájához hasonlóan La Calahorrában is csupán néhány százan laknak.

Cáceres, Spanyolország

sarkanyok-haza-helyszin

Cáceres is egy középkori város. Ha ismerősnek tűnik a Sárkányok házát nézve, nem a szemünk csal: a Trónok harcában is forgatási helyszín volt, itt készítették a Királyvárban játszódó külső jeleneteket. Cáceres 1986-ban felkerült az UNESCO világörökség listájára.

Szent Klotild-kert, Lloret de Mar, Spanyolország

sarkanyok-haza-helyszin

Spanyol nevén Jardín botánico Santa Clotilde, egy 16 hektáros gyönyörű botanikus kert, melyből a Földközi-tengerre nyílik lenyűgöző kilátás. 1919-ben tervezte Nicolau Maria Rubió i Tudurí, aki az alapító, Raül Roviralta i Astoul első feleségéről nevezte el a kertet.

Monsanto, Portugália

sarkanyok-haza-helyszin

A portugál falu Sárkánykőként szerepel a Sárkányok házában, ami a Targaryen-ház ősi otthona. A sorozat producere, Jocelyn Diaz elmondása szerint azért választották ezt a helyszínt a forgatáshoz, mert a történelem előtti sziklák a hegy tetején egyszerűen lenyűgözőek. A forgatást megnehezíti, hogy nehezen elérhető a hely, csak gyalog lehet odáig felmenni, ezért minden felszerelést helikopterrel kellett felhordaniuk.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash, Wikimedia, HBO

Olvass tovább!