Jared Leto alakítja Karl Lagerfeld divatgurut a készülő életrajzi filmben

2022. október 07.
Nemcsak a jövő évi Met-gála forog majd Karl Lagerfeld körül, de életrajzi film is készül a legendás divatgururól – és már az is megvan, ki fogja megformálni az ősz hajú ikont.

Állítólag, amikor Jared Leto először találkozott Karl Lagerfelddel, azt mondta a divatgurunak: „Egyszer muszáj lesz eljátszanom téged!” Úgy látszik, a vágya most valóra válhat, a hírek szerint ugyanis tényleg Leto alakítja majd a Chanel kreatív vezetőjét a készülő produkcióban.

Jared Letótól egyébként nem idegen a divatguruk megformálása: a Gucci-házban ő alakította Paolo Guccit, amihez hosszas munkával sminkelték felismerhetetlenné. Leto egyébként rendszeres vendége volt a Chanel divatbemutatóinak is, és állítólag még együtt is nyaralt Lagerfelddel Saint Tropez-ban. Leto azt mondta, bízik benne, hogy a film olyan lesz, amire Lagerfeld is büszke lehetne, további részleteket azonban egyelőre nem árult el a produkcióról.

jared-leto-karl-lagerfeld-eletrajzi-film

Karl Lagerfeld 2019-ben, 85 évesen hunyt el. A német származású tervező 1953 óta a francia fővárosban élt, két évvel később, 1955-ben vetette meg lábát a divatszakmában, miután egy díjnak – és egy győztes kabáttervnek – köszönhetően állást kapott a Pierre Balmain divatháznál. Karrierje egyik legfontosabb mérföldköve a fekete-fehér, aszimmetrikus szabású kollekciója volt az 1970-es években, ezt követően, 1983-ban helyezkedett el a Chanelnél, az alapító, Coco Chanel méltó utódja volt. 2023-ban a Met-gála is előtte tiszteleg majd.

Forrás: Marie Claire Australia Fotó: Getty Images

Olvass tovább!