Karl Lagerfeld előtt tiszteleg majd a 2023-as Met-gála

2022. szeptember 30.
A gálát egy kiállítás is kíséri majd, ami szintén a legendás tervező munkásságának állít emléket.

Bár a TikTok népe abban reménykedett, hogy a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum jövő évi adománygyűjtő gálájának témája az űr lesz, a Met-gálának otthont adó intézmény bejelentette, hogy a következő esemény témája a múlt század egyik legtehetségesebb tervezője, Karl Lagerfeld előtt tiszteleg.

A Chanel divatház egykori kreatív igazgatójának dedikált, Karl Lagerfeld: A Line of Beauty című kiállítás jövő májusban nyílik meg a Metropolitan Múzeumban, a tervező munkáiból és stílusából merítkezve. Az intézmény kurátora elárulta, hogy a kiállítás középpontjában az áll majd, hogyan váltak Karl kétdimenziós rajzai háromdimenziós ruhadarabokká.

Karl Lagerfeld 2019-ben hunyt el hasnyálmirigyrák következtében, korábban a legnagyobb divatházaknak dolgozott és egészen haláláig aktív szereplője volt a szakmának. A divatiparra vitathatatlanul nagy hatással volt, a Chanelnél, a Chloénál, a Fendinél, a Balmainnél is otthagyta a kéznyomát.

Hihetetlen stílusérzékének hála a luxusdivatházak vezetői kétségtelenül örülni fognak, hogy példaképük nyomdokaiban járhatnak és tőle inspirálódhatnak, amikor a legnagyobb sztárokat öltöztetik a jövő évi gálára. Kétségtelen, hogy minden tekintet Lagerfeld utódjára, Virginie Viardra fog szegeződni, aki a tervező halála után vette át a Chanel divatház vezetését.

Forrás: Marie Claire Ausztrália, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!