Szárnyaló, ízig-vérig Ocho Macho-dalt készített el az évfordulós együttes

2023. február 18.
Himnikus rézfúvósok és lágyan ringató ütemek – egy újabb, eredeti Ocho Macho-kiadvány látott napvilágot a Fonogram-jelölt banda 20 éves jubileumi évére! A Szállni című felvétel egyszerre beszél a közönséghez és rajongókhoz és foglalja össze a zenekar legemlékezetesebb pillanatait.
Szárnyaló, ízig-vérig Ocho Macho-dalt készített el az évfordulós együttes

Az ünnepi évet januárban nyitotta a többszörös platinalemezes formáció Háladal című szerzeményével, amely csekély 28 nap alatt felkúszott a dobogós, harmadik helyre a legtöbbet streamelt Ocho-dalok toplistáján. A Szállni – amely a Háladallal párhuzamosan készült el – röviddel az első idei megjelenés után debütál.

Az önfeledt, húsz tartalmas évet dalba foglaló újdonságról így mesélt a frontember, Kirchknopf Gergő: „Közönséggel folyamatosan kapcsolatba kerülni – ezt jelenti nekünk a 20 év! Csoda, hogy élünk, és percig sem túlélünk, hanem szárnyalunk a mai napig! A Szállni is erről szól és azt a tipikus, fesztiválos hangulatot idézi, amikor a napsütésben izzadunk, kicsit már meglökött a hosszúlépés. A zenei alapot, akárcsak a Háladalnál és De Puta Madre című korábbi lemezünknél, ismét Deseő Balázs készítette el. Meghallgatva a zenét, teli vigyorral, örömmel írtam meg a dalszöveget, hiszen teljesen belekerültem flow-élménybe és átadtam magam a 20 évnek. A Szállni jócskán összefoglal mindent, zeneiségében is klasszik Ocho Macho lett, extra különlegessége, hogy élőben olyan további zenei részeket csempésztünk, amitől még energikusabb és teljesebb lesz a produkció. Ez valahol szép szimbólum is, hiszen igazán elemünkben mindig is a színpadon éreztük magunkat, és ott teljesedünk ki, tudjuk igazán átadni ezt a 20-ast!”

 

A Háladal és a Szállni élőben, a fővárosban először a Barba Negra színfalain belül hallgatható meg március 17-én, ahol a nyolc macsó a FIRKIN vendégeként nyitja az idei koncertszezont! Jegyek itt érhetők el!