Oscar 2023: Minden, amit az idei díjátadóról tudnod kell

2023. március 11.
Oscar-díjátadó 2023: Időpont, streaming, fellépők és a várható nyertesek – összegyűjtöttük a legfontosabb információkat!
  • A 2023-as Oscar-díjátadó már itt van a nyakunkon, március 12-én, vasárnap kerül majd rá sor.
  • Habár a vörös szőnyeges szetteket még nem tudjuk megmutatni, pár kulisszatitkot elárulhatunk – például a műsorvezetőt és a meglepetésvendégeket.
  • Ha pedig szeretnéd élőben követni az eseményeket, megmutatjuk, melyik streamingplatformokon teheted ezt meg.

A tavalyi Oscar-díjátadó kétségtelenül óriási esemény volt, és ez idén sem lesz másképp! A 95. Oscar-díjátadóra március 12-én, vasárnap kerül sor a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben. Mutatunk minden tudnivalót, beleértve a vezető jelölteket, a várható vendégeket, és azt, hogyan hangolódhatsz otthonról. A ceremóniáig még van egy kis időd, hogy felkészülj a filmekből – már azt is megmutattuk, hol tudod őket streamelni.

Ki lesz a házigazda a 2023-as Oscar-gálán?

Jimmy Kimmel a 2017-es és 2018-as szereplése után harmadszor tér vissza az Oscar-gálára, mint házigazda.

Jimmy Kimmel lesz a 2023-as Oscar házigazdája

Jimmy Kimmel a 2017-es és 2018-as szereplése után harmadszor tér vissza az Oscar-gálára, mint házigazda. Az Akadémia elnöke, Bill Kramer és Janet Yang nyilatkozata szerint: „Jimmy a tökéletes házigazda, aki segít nekünk megismertetni a 95. Oscar-díjátadó művészeit és filmjeit. A filmek iránti szeretete, tévézési szakértelme és képessége segíteni fog, hogy felejthetetlen élményt nyújtsunk nézőink számára világszerte.”

Jimmy Kimmel azzal viccelődött, hogy vagy óriási megtiszteltetés, hogy harmadszor is felkérték, vagy csak egy csapda. „Akárhogy is, hálás vagyok az Akadémiának, amiért ilyen gyorsan felkértek, miután mindenki jobb nemet mondott.”

Kik a 2023-as Oscar várható nyertesei?

Michelle Yeoh beírta magát az Oscar-díj történelmébe, mint az első ázsiai nő, akit a legjobb színésznő kategóriában jelöltek

Michelle Yeoh beírta magát 2023-ban az Oscar történelmébe

Az idei jelölések több szempontból is úttörőek voltak. Michelle Yeoh beírta magát az Oscar-díj történelmébe, mint az első ázsiai nő, akit a legjobb színésznő kategóriában jelöltek. „Már az is, hogy valakit jelölnek, elismerést és szeretetet jelent a társaitól” – mondta a színésznő a Washington Postnak adott interjújában. „A világ többi ázsiai embere számára ez azt jelenti – nemcsak Amerikában, hanem globálisan is –, hogy végre van helyünk az asztalnál. Felismernek és látnak minket.”

A Minden, mindenhol, mindenkor vezet összesen 11 jelöléssel, beleértve a legjobb filmre, az eredeti zenére, a rendezőre és a forgatókönyvre vonatkozó jelöléseket. A legjobb film díjára jelölt további filmek a Top Gun: Maverick, az Avatar: A víz útja, a Sziget szellemei és az Elvis.

A legjobb férfi főszereplő jelöltjei közé tartozik Austin Butler (Elvis), Colin Farrell (Sziget szellemei), Brendan Fraser (A bálna), Paul Mescal (Volt egyszer egy nyár) és Bill Nighy (Living).

Ki fog fellépni?

A bombasztikus Super Bowl fellépése után Rihanna hivatalosan is visszatér a színpadra az idei Oscar-díjátadó ünnepségen is.

Rihanna visszatér a színpadra a 2023-as Oscar ünnepségen

A bombasztikus Super Bowl-fellépése után Rihanna hivatalosan is visszatér a színpadra az idei Oscar-díjátadó ünnepségen is. Állítólag legújabb dalát, a Lift Me Up-ot fogja eladni, amellyel a legjobb eredeti dal Oscar-díjára jelölték.

Hol nézheted a 2023-as Oscar-gálát?

A ceremóniát az ABC csatornáján fogják sugározni, de ABC webhelyén vagy alkalmazásában is követhető lesz. A gálát további streamelési platformokon is nézhetjük majd – a YouTubeTV-n, valamint a Disney+-on.

Forrás: Harper’s Bazaar, Fotó: Getty Images