Heti kultkedvenc: Miley Cyrus nyárba hajló új albuma

2023. március 25.
Az idei év elején Miley Cyrus berobbant a slágerlistákra Flowers című dalával, de nálunk nem ekkor került fel a kedvenc előadóink listájára.
Miley Cyrus új nyári albuma

Bevallom, Miley Cyrus sokáig nem került fel a playlistemre. Sokak kedvence, a 2013-as Wrecking Ball például kifejezetten idegesített. Miley és az én kapcsolatom valamikor ott kezdődött, amikor először meghallottam, ahogy elénekelte Dolly Parton Jolene című dalát. Akkor kezdtem el hallgatni a dalait. A 2020-as Plastic Hearts című albuma pedig már a gyakran hallgatott albumok között található nálam. A lelkesedésem odáig fajult, hogy koncertfelvételeket néztem, hallgattam, és rákerestem arra is, hogy merre koncertezik épp. Hátha… Nagyon megnézném élőben, feltettem ezt a vágyamat a bakancslistámra.

Miley Cyrus új nyári albuma

Miley Cyrus új nyári albuma

A szilveszteri Miley’s New Year’s Eve Party című szülinapi műsorát, amelyen Dolly Parton is részt vett vendégként, csak ajánlani tudom. Olyan előadó, aki megbabonáz… Aztán az év elején megjelent a Flowers című dal, amely azóta is dübörög, és amelynek operatőre a magyar Rév Marcell volt. A Flowers is dó dal, illeszkedik a sorba, amit számomra eddig a zenéje adott. A dal két hónap alatt rekordot döntött: mindenhol a toplisták élére került, és még most is az 5. a világ legnépszerűbb zenei videói között. Hat héten át vezette a Billboard Hot 100-at, ezzel Miley a saját rekordját is beállította, a Spotify-on a leggyorsabban érte el az 500 millió streamelést, és hivatalosan is a leghosszabb ideje listavezető kislemez az Egyesült Királyságban egy szóló női előadótól.

Ezek után alig vártam, hogy megjelenjen az új album még több dallal. Az album az Endless Summer Vacation nevet kapta, ez Miley nyolcadik stúdióalbuma. A második klipes dal pedig a korongról a River.

 

Az új albumon 13 dal kapott helyett, a dalokról pedig az énekesnő a Miley Cyrus – Endless Summer Vacation (Backyard Sessions) című kisfilmben mesélt, amely a Disney+ műsorán érhető el.

„Ami a lemez felosztását illeti, két részre tagolnám: AM és PM, mint két felvonás. Az AM számomra a reggeli időt képviseli, amikor bőven van pezsgés és energia, és még ott lebeg az új lehetőségek potenciálja. Egy új nap kezdete. Az éjszakában pedig olyan érzés, mintha lenne egy egyfajta mocskosság, de ugyanakkor egy kis csillogás, varázslat is. Az este remek alkalom a pihenésre, a regenerálódásra – vagy arra, hogy kimozduljunk és megtapasztaljuk a vadságot. Los Angelesben van egy bizonyos energia az éjszakában, amitől azt érzed, hogy a gondok a felszínre törnek, és ez nagyon inspiráló számomra” – árulta el az énekesnő az albumról, ami saját bevallása szerint szerelmes levél Los Angeleshez.

Miley Cyrus új nyári albuma

Miley Cyrus új albumának borítója

Az új album dalai is jók, de annyira az én szívemhez nem kerültek közel, mint az előző album. De azért a bakancslistámon még mindig helye van egy Miley-koncertnek. Még várom, hogy mikor nem kell egészen Amerikáig utaznom ahhoz, hogy élőben láthassam a színpadon. 

Fotó: Jonnie Chambers, Brianna Capozzi