Végtelen jövő – Hogy kerül Petőfi verse Lil Frakkék dalába?

2023. március 26.
Fülbemászó dallal jelentkezett ajsa luna, Lil Frakk, kristoaf és Kolibri. A négy fiatal feltörekvő előadó a Hajógyár felkérésének eleget téve alkotta meg inspiráló feldolgozását a Petőfi Felhő Projekthez.
Végtelen jövő - Hogy kerül Petőfi verse Lil Frakkék dalába?

200 éve született Petőfi Sándor – az évforduló kapcsán rengeteg kulturális megmozdulás szerveződik idén. Ebből az egyik a Hajógyár nyíltfelhívásos pályázata, a Petőfi Felhő Projekt, amelynek célja a Petőfi Sándor verseiből készült zenei feldolgozások létrehozásának támogatása. A pályázatban 200 előre kijelölt Petőfi vers közül lehet választani. Az elkészült dal lehet a teljes vers megzenésítése, de a minimum követelmény az, hogy legalább négy sor szó szerinti idézet szerepeljen a dalban. A pályázati kiírásban kreatív együttműködésre hívják fel a hazai könnyűzenei előadókat, melynek részletei itt olvashatóak.

Az érdeklődők ihletet meríthetnek a Végtelen jövő című dalból, amelyet ajsa luna, Lil Frakk, kristoaf és Kolibri készített a projekt népszerűsítéséhez. A számhoz főként a költő Palota és Kunyhó című műve szolgált inspirációként, de más versekből is tartalmaz intertextusokat.