Cannes 2023: Ezek a legjobban várt filmek

2023. május 19.
Május 16. és 27. között rendezik meg az európai filmfesztiválok királyát, a 76. cannes-i nemzetközi fesztivált. Sokak által kedvelt színészek és rendezők sorsa tartja lázban az elkövetkezendő napokban az internetet. Ezek a legjobban várt cannes-i filmpremierek.
Strange Way of Life

A 76. cannes-i filmfesztivál vette kezdetét május 16-án. A fesztivál középpontjában a filmes szakma krémje áll olyan nevekkel, mint Martin Scorsese és Wes Anderson. 19 film verseng idén az Arany Pálmáért, mutatjuk azt az 5-öt, ami miatt a legizgatottabbak vagyunk!

Megfojtott virágok (Killers of the Flower Moon)

The Killers of the Flower Moon

The Killers of the Flower Moon

Az év egyik legjobban várt filmje a Megfojtott virágok lesz, Martin Scorsese rendezésében, mely az azonos című könyv adaptációja. Története az 1920-as évek oklahomai gyilkosságainak sorozatán alapul, amelyeket az  Osage Nationben követtek el, miután olajat fedeztek fel a törzsi földön. A főszerepekben: Leonardo DiCaprio, Jesse Plemons, Lily Gladstone és a nemrégiben Oscar-díjat nyert Brendan Fraser szerepel.

Asteroid City

Június 16-án jelenik meg Wes Anderson rendezésével az Asteroid City. A film a Junior Stargazers kongresszuson játszódik egy kitalált amerikai, sivatagi városban 1955-ben. Wes főszereplői már-már törzsvendégeknek mondhatók: Jason Schwartzman, Adrien Brody, Tilda Swinton, Scarlett Johansson. Ugyanakkor feltűnik néhány új arc is a pasztell mozivásznon, mint például Margot Robbie, Hong Chau és Tom Hanks.

Strange Way of Life

A rövidfilm főszerepében Ethan Hawke és Pedro Pascal áll. Pedro Almodóvar furcsa westerntörténetet rendezett 30 percben. A sztori egy középkorú seriffet és egy farmert követ, akiket egy 25 évvel ezelőtti közös munka után újra összeterel a sors. 

Indiana Jones és a sors tárcsája (Indiana Jones and the Dial of Destiny)

A akció- és kalandfilm franchise ötödik és egyben utolsó részét köszönthetjük a vásznon idén. Harrison Ford mellett Antonio Banderas és Mads Mikkelsen (mint gonosztevő) is feltűnik majd a történetben. A film elején szeretett régészünk már visszavonulására készül, mikor újabb küldetéssel találja szemben magát. Célja a tárcsa megtalálása, amely birtokában bárki képes megváltoztatni a történelmet. Indiana Jones hozza a megszokott formáját, így láthatjuk majd repülőről ugrálni és metróban lovagolni is.

Az új fiú (The New Boy)

The New Boy

The New Boy

Cate Blanchett egy apáca bőrébe bújik, aki egy távoli kolostor vezetését végzi az 1940-es évek Ausztráliájában. Warwick Thornton vallási történetében a bonyodalmat egy éjszaka közepén felbukkanó, kilencéves árva (Aswan Reid) okozza. 

Szerző: Ripszám Bogi, gyakornok Fotó: Getty Images, IMDb