Mit nézzünk hétvégén? Film- és sorozatajánló a kőkemény történelmi drámától a végig nevetős moziig

2023. május 26.
Moziba mennél, vagy inkább otthon maradnál? Akárhogy is döntesz, mi összegyűjtöttük neked a legizgalmasabb új filmeket és sorozatokat.

Anne Frank bújtatója

A dán Miep Gies valós történetét mutatja be a Disney+ új minisorozata egészen attól a pillanattól, amikor úgy döntött, a saját épségével nem törődve családokat fog bújtatni a náci megszállás alatt. Miep volt az, akinek köszönhetően többek között Anne Frank naplója is megmaradt az utókornak. Az Anna Frank bújtatójának köszönhetően a holokauszt történetének egy kevésbé feldolgozott szelete tárul fel előttünk: egy sorozat önzetlenségről és bátorságról, valakiről, akinek a lelkiismerete nem tűrte el a kor borzalmait.

(Premier: május 02., Disney+)

Sarolta királyné

A Bridgerton előzménytörténet-sorozatának epicentrumában Sarolta királyné áll. A sorozat folyamán Sarolta fiatalkora bomlik ki a néző előtt, és az, ahogyan György királlyal megismerkedett, illetve házasságot kötött. A hatrészes előzménytörténet azt ígéri, segít jobban megérteni a Bridgerton-univerzumot, így sok eddig homályos részletre választ kaphatunk belőle. Saroltát a guyanai-brit Golda Rosheuvel, a fiatalkori részeknél pedig India Amarteifio játssza.

(Premier: május 04., Netflix)

Járatlan utakon

Valós történet alapján született a Járatlan utakon című film, főszerepben az Oscar-díjas Jean Dujardin színésszel. A főszereplőnk egy sikeres író, Pierre, aki számára a kikapcsolódást és a lelki elmélyülést a különleges utazások jelentik. Azonban egy részeg este miatt minden megváltozik: Pierre lezuhan a tetőről és kómába esik. Amint felébred, otthoni lábadozás helyett ismét extrém utazásra szánja rá magát, a Franciaországot átszelő gyalogos út során pedig nem mással, mint saját magával találkozik.

(Premier: május 18., Cirko Film)

Könyvklub – A következő fejezet

Érkezik a közönségkedvenc Könyvklub vígjáték folytatása. Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen és Mary Steenburgen mesternégyese ezúttal Olaszországba viszi könyvklubját, közben azonban az események elszabadulnak, és féltve őrzött titkokról hull le a lepel. Ha pillekönnyű mozis élményre vágynánk, ez a film májusban kötelező!

(Premier: május 11., UIP-Duna Film)

Fotó: Disney+, Netflix, Universal, Cirko